Identificador persistente para citar o vincular este elemento: http://hdl.handle.net/10553/41742
Título: Effects of the Ser326Cys Polymorphism in the DNA Repair OGG1 Gene on Cancer, Cardiovascular, and All-Cause Mortality in the PREDIMED Study: Modulation by Diet
Autores/as: Corella, Dolores
Ramirez-Sabio, Judith B.
Coltell, Oscar
Ortega-Azorín, Carolina
Estruch, Ramón
Martínez-González, Miguel A.
Salas-Salvadó, Jordi
Sorlí, José V.
Castañer, Olga
Arós, Fernando
García-Corte, Franscisco J.
Serra-Majem, Lluis 
Gómez-Gracia, Enrique
Fiol, Miquel
Pintó, Xavier
Saez, Guillermo T.
Toledo, Estefanía
Basora, Josep
Fitó, Montserrat
Cofán, Montserrat
Ros, Emilio
Ordovas, Jose M.
Clasificación UNESCO: 320610 Enfermedades de la nutrición
320101 Oncología
Palabras clave: Cancer
Cardiovascular
Mortality
Nutrigenetics
Vegetables
Fecha de publicación: 2018
Publicación seriada: Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics 
Resumen: Background Oxidatively induced DNA damage, an important factor in cancer etiology, is repaired by oxyguanine glycosylase 1 (OGG1). The lower repair capacity genotype (homozygote Cys326Cys) in the OGG1-rs1052133 (Ser326Cys) polymorphism has been associated with cancer risk. However, no information is available in relation to cancer mortality, other causes of death, and modulation by diet.
URI: http://hdl.handle.net/10553/41742
ISSN: 2212-2672
DOI: 10.1016/j.jand.2017.09.025
Fuente: Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics [ISSN 2212-2672], v. 118 (4), p. 589-605
Colección:Artículos
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