Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/10553/594
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorCarpena Ruiz, Ramón Octavioes
dc.contributor.authorCadahia, Carloses
dc.contributor.authorLuque-Escalona, Angeles
dc.contributor.authorCastellano Santana, Encarnación-
dc.contributor.otherFacultad de Ciencias del Mares
dc.contributor.otherDepartamento de Biologíaes
dc.date.accessioned2009-10-08T02:31:00Z-
dc.date.accessioned2018-06-18T06:49:56Z-
dc.date.available2018-06-18T06:49:56Z-
dc.date.issued1980es
dc.identifier.other2068es
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10553/594-
dc.description.abstractThe effect of Na+ on cationic relations in tomato plants and the effect of total cation concentration of Na+ contents have been studied. Six Na+ concentrations (0,5,10,15,20 and 30 me.1-1 ) and four total cation concentrations (1 0,20,30 and 40 me. 1- 1 ) were tested. The effect of Na+ varied according the studied part of the plant. In leaves and roots the increase of Na+ has effect on the Ca++ contents. In stem juice the effect of Na+ is on the K+ contents. Increments of total cation in nutrient solution decrease Na+ in each studied part of the tomato plant.en
dc.description.abstractSe estudió el efecto del Na+ sobre las relaciones catiónicas y el efecto de la concentración total de cationes sobre el Na+ en plantas de tomates. Seis concentraciones de Na' (0,5,10,15,20 y 30 me. 1-1) y cuatro concentraciones totales de cationes (10,20,30 y 40 me.1-1) fueron probadas. El efecto del Na+ varió de acuerdo con la parte de la planta estudiada. En hojas y raíces el incremento de Na+ tiene efecto sobre el contenido de calcio. En el jugo del tallo, el efecto del Na+ es sobre el contenido de K+. Los incrementos de cationes en la solución nutritiva disminuyen el Na+ en cada una de las partes estudiadas de la planta de tomates.es
dc.languageenges
dc.source5º Colloquio internazionale sul controllo della nutrizione delle piante coltivate= 5me Colloque international sur le contrôle l'alimentation des plantes cultivêes= 5th International colloquium on the control of plant nutrition, Castelfranco Veneto (Treviso Italia ...), 25-30 agosto 1980es
dc.subject.otherTomateses
dc.subject.otherHidropónicaes
dc.subject.otherPlantases
dc.subject.otherNutriciónes
dc.titleEffect of sodium on cationic ralations in tomato plantses
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/conferenceObjectes
dc.typeConferenceObjectes
dc.contributor.contentdmOrganismos, poblaciones y ecosistemases
dc.contributor.contentdmBiologíaes
dc.contributor.contentdmFacultad de Ciencias del Mares
dc.identifier.absysnet492280es
dc.rights.accessrightsinfo:eu-repo/semantics/openAccesses
dc.type2Actas de congresoses
dc.identifier.ulpgces
item.grantfulltextopen-
item.fulltextCon texto completo-
crisitem.author.deptDepartamento de Biología-
crisitem.author.orcid0000-0002-8487-1780-
crisitem.author.fullNameLuque Escalona, Ángel-
Appears in Collections:Actas de congresos
Thumbnail
Adobe PDF (226,69 kB)
Show simple item record

Page view(s)

32
checked on Oct 1, 2022

Download(s)

17
checked on Oct 1, 2022

Google ScholarTM

Check


Share



Export metadata



Items in accedaCRIS are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.