Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/10553/4221
Title: Effect of glycerol on the lipids in the red alga Gratelupia doryphora
Other Titles: Efecto del glicerol sobre los lípídos de la alga roja Gratelupia doryphora.
Authors: Ivanova, Albena
Robaina, R. R. 
Martín García, Jose Antonio 
Stefanov, Kamen
UNESCO Clasification: 241707 Algología (ficología)
Keywords: Algas rojas
Glicerol
Gratelupia doryphora
Lípidos
Glycerol, et al
Issue Date: 1999
Journal: Grasas y Aceites 
Abstract: Se cultivó alga roja Gratelupia doryphora en agua de mar enriquecida con Provasoli y en glicerol. La incubación en agua de mar condujo a un aumento en el porcentaje de los ácidos grasos\npolünsaturados, mientras que el glicerol incrementó el contenido de lípidos totales. Por tanto, si la alga está siendo producida como un\ncultivo heterotrófico, es posible aumentar la biomasa de la misma así como el contenido de ácidos grasos biológicamente activos. \nThe red alga Gratelupia doryphora was cultivated in Provasoli enricher (plain) seawater and in a glycerol media. The incubation in seawater leads to an increase in the percentage of polyunsaturated acids, while the glycerol increase the total lipid\ncontent. If the alga is being grown as a heterotrophic culture, it is\npossible to increase the alga biomass as well as the content of\nbiologically-active fatty acids.
URI: http://hdl.handle.net/10553/4221
ISSN: 0017-3495
DOI: 10.3989/gya.1999.v50.i6.696
Source: Grasas y Aceites[ISSN 0017-3495],v. 50, p. 469-471
Appears in Collections:Artículos
Thumbnail
Adobe PDF (637,69 kB)
Show full item record

Google ScholarTM

Check

Altmetric


Share



Export metadata



Items in accedaCRIS are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.