Identificador persistente para citar o vincular este elemento: http://hdl.handle.net/10553/18967
Título: Dietary Inflammatory Index and Incidence of Cardiovascular Disease in the PREDIMED Study
Autores/as: García-Arellano, Ana
Ramallal, Raúl
Ruiz-Canela, Miguel
Salas-Salvadó, Jordi
Corella, Dolores
Shivappa, Nitin
Schröder, H.
Hébert, James R.
Ros, Emilio
Gómez-Gracia, Enrique
Estruch, Ramón
Lapetra, José
Arós, Fernando
Fiol, Miquel
Serra-Majem, Lluis 
Pinto, Xavier
Babio, Nancy
González, José I.
Fitó, Montse
Martínez, J. Alfredo
Martínez-González, Miguel Ángel
Bautista Castaño, Inmaculada 
Diaz, Maldonado
Sánchez Villegas, Almudena 
Férnandez-Rodríguez, M.J.
Sarmiendo de la Fe, F.
Simon García, C.
Falcon Sanabria, I.
Macias Gutierrez, B.
Santana Santana, A.J.
Clasificación UNESCO: 3206 Ciencias de la nutrición
Palabras clave: Dietary inflammatory index
Cardiovascular disease
PREDIMED
Inflammation
Fecha de publicación: 2015
Publicación seriada: Nutrients 
Resumen: Previous studies have reported an association between a more pro-inflammatory diet profile and various chronic metabolic diseases. The Dietary Inflammatory Index (DII) was used to assess the inflammatory potential of nutrients and foods in the context of a dietary pattern. We prospectively examined the association between the DII and the incidence of cardiovascular disease (CVD: myocardial infarction, stroke or cardiovascular death) in the PREDIMED (Prevención con Dieta Mediterránea) study including 7216 high-risk participants.
URI: http://hdl.handle.net/10553/18967
ISSN: 2072-6643
DOI: 10.3390/nu7064124
Fuente: Nutrients [ISSN 2072-6643], v. 7, p. 4124-4138
Derechos: by-nc-nd
Colección:Artículos
Text (2,11 kB)
miniatura
Adobe PDF (536,47 kB)
Vista completa

Google ScholarTM

Verifica

Altmetric


Comparte



Exporta metadatos



Los elementos en ULPGC accedaCRIS están protegidos por derechos de autor con todos los derechos reservados, a menos que se indique lo contrario.