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Campo DC Valoridioma
dc.contributor.authorArgüello Henríquez, Anastasio-
dc.contributor.authorGonzalez Cabrera, Marta-
dc.contributor.authorMorales De La Nuez, A.-
dc.contributor.authorHernández Castellano, Lorenzo Enrique-
dc.contributor.authorMartín Martel, Sergio-
dc.contributor.authorCastro Navarro, Noemí-
dc.date.accessioned2024-05-09T06:54:51Z-
dc.date.available2024-05-09T06:54:51Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifier.issn0974-1844-
dc.identifier.otherWoS-
dc.identifier.urihttps://accedacris.ulpgc.es/handle/10553/130233-
dc.description.abstractPain assessment is essential in laboratory and farm animals. Grimace scales have been used for this purpose since 2010. The aim of the present study was to investigate how pain (due to disease presence) affects the main facial expressions of goat kids. For this purpose, 60 goat kids aged 1 to 20 days were included in the study. An experienced veterinarian graded the animals’ pain based on his experience (pain 0, 1, and 2), and two photographs (frontal and lateral) were taken. The following measurements were recorded: Height and width of the palpebral fissure, mouth angle, angles of the nose in profile and front. Pain level affected the height (0.83 and 1.29 cm, pain level 0 and 2 respectively, p < 0.001) and width of the palpebral fissure (1.85 and 2.35 cm, pain level 0 and 2 respectively, p < 0.001), which increased at pain level 2. Thus, narrowing of the eye was not observed when pain level increased. The angle of the mouth increased at pain level 2 (39.2 and 41.0 degrees, pain level 0 and 2 respectively, p = 0.013), and the frontal angle of the nose decreased at pain level 2 (93.5 and 85.0 degrees, pain level 0 and 2 respectively, p = 0.009).-
dc.languageeng-
dc.relation.ispartofJournal of Applied Animal Research-
dc.sourceJournal of Applied Animal Research [EISSN0974-1844], v.52(1)-
dc.subject3104 Producción Animal-
dc.subject310407 Ovinos-
dc.subject.otherfacial-
dc.subject.othergoat kids-
dc.subject.othergrimace-
dc.subject.otherPain evaluation-
dc.titleEffects of pain on the facial expressions of goat kids-
dc.typeArticle-
dc.identifier.doi10.1080/09712119.2024.2343057-
dc.identifier.scopus2-s2.0-85191099747-
dc.identifier.isi001207683000001-
dc.contributor.orcid#NODATA#-
dc.contributor.orcid#NODATA#-
dc.contributor.orcid#NODATA#-
dc.contributor.orcid#NODATA#-
dc.contributor.orcid#NODATA#-
dc.contributor.orcid#NODATA#-
dc.identifier.eissn0974-1844-
dc.identifier.issue1-
dc.relation.volume52-
dc.investigacionCiencias de la Salud-
dc.type2Artículo-
dc.contributor.daisngid655859-
dc.contributor.daisngid14819453-
dc.contributor.daisngid417803-
dc.contributor.daisngid1407493-
dc.contributor.daisngid1871005-
dc.contributor.daisngid1668379-
dc.description.numberofpages5-
dc.utils.revision-
dc.contributor.wosstandardWOS:Argüello, A-
dc.contributor.wosstandardWOS:González-Cabrera, M-
dc.contributor.wosstandardWOS:Morales-delaNuez, A-
dc.contributor.wosstandardWOS:Hernández-Castellano, LE-
dc.contributor.wosstandardWOS:Martín, S-
dc.contributor.wosstandardWOS:Castro, N-
dc.date.coverdateAbril 2024-
dc.identifier.ulpgc-
dc.contributor.buulpgcBU-VET-
dc.description.sjr0,453-
dc.description.jcr1,3-
dc.description.sjrqQ2-
dc.description.jcrqQ3-
dc.description.scieSCIE-
dc.description.miaricds11,0-
item.grantfulltextopen-
item.fulltextCon texto completo-
crisitem.author.deptGIR IUSA-ONEHEALTH 4. Producción y Biotecnología Animal-
crisitem.author.deptIU de Sanidad Animal y Seguridad Alimentaria-
crisitem.author.deptDepartamento de Patología Animal, Producción Animal, Bromatología y Tecnología de Los Alimentos-
crisitem.author.deptGIR IUSA-ONEHEALTH 4. Producción y Biotecnología Animal-
crisitem.author.deptIU de Sanidad Animal y Seguridad Alimentaria-
crisitem.author.deptGIR IUSA-ONEHEALTH 4. Producción y Biotecnología Animal-
crisitem.author.deptIU de Sanidad Animal y Seguridad Alimentaria-
crisitem.author.deptDepartamento de Patología Animal, Producción Animal, Bromatología y Tecnología de Los Alimentos-
crisitem.author.deptGIR IUSA-ONEHEALTH 4. Producción y Biotecnología Animal-
crisitem.author.deptIU de Sanidad Animal y Seguridad Alimentaria-
crisitem.author.deptDepartamento de Patología Animal, Producción Animal, Bromatología y Tecnología de Los Alimentos-
crisitem.author.deptGIR IUIBS: Trypanosomosis, Resistencia a Antibióticos, Virología y Medicina Animal-
crisitem.author.deptIU de Investigaciones Biomédicas y Sanitarias-
crisitem.author.deptDepartamento de Patología Animal, Producción Animal, Bromatología y Tecnología de Los Alimentos-
crisitem.author.deptGIR IUSA-ONEHEALTH 4. Producción y Biotecnología Animal-
crisitem.author.deptIU de Sanidad Animal y Seguridad Alimentaria-
crisitem.author.deptDepartamento de Patología Animal, Producción Animal, Bromatología y Tecnología de Los Alimentos-
crisitem.author.orcid0000-0002-4426-0678-
crisitem.author.orcid0000-0002-9735-2162-
crisitem.author.orcid0000-0002-0184-2037-
crisitem.author.orcid0000-0003-2729-0434-
crisitem.author.orcid0000-0002-1757-6634-
crisitem.author.orcid0000-0002-3026-2031-
crisitem.author.parentorgIU de Sanidad Animal y Seguridad Alimentaria-
crisitem.author.parentorgIU de Sanidad Animal y Seguridad Alimentaria-
crisitem.author.parentorgIU de Sanidad Animal y Seguridad Alimentaria-
crisitem.author.parentorgIU de Sanidad Animal y Seguridad Alimentaria-
crisitem.author.parentorgIU de Investigaciones Biomédicas y Sanitarias-
crisitem.author.parentorgIU de Sanidad Animal y Seguridad Alimentaria-
crisitem.author.fullNameArgüello Henríquez, Anastasio-
crisitem.author.fullNameGonzalez Cabrera, Marta-
crisitem.author.fullNameMorales De La Nuez, Antonio José-
crisitem.author.fullNameHernández Castellano, Lorenzo Enrique-
crisitem.author.fullNameMartín Martel, Sergio-
crisitem.author.fullNameCastro Navarro, Noemí-
Colección:Artículos
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