Identificador persistente para citar o vincular este elemento: http://hdl.handle.net/10553/73396
Título: Which are fatty acids of the green alga Chlorella?
Autores/as: Petkov, Georgi
García Reina, Guillermo 
Clasificación UNESCO: 241707 Algología (ficología)
Palabras clave: Eicosapentaenoic Acid
Dreissena-Polymorpha
Lipids
Microalgae
Culture, et al.
Fecha de publicación: 2007
Publicación seriada: Biochemical Systematics and Ecology 
Resumen: Fatty acid composition of three species of Chlorella were studied under conditions of photoautotrophic and heterotrophic cultivation, nitrogen starvation, and outdoor in a photobioreactor. The composition 14:0, 16:0, 16:1, 16:2, 16:3, 18:0, 18:1, 18:2, alpha-18:3 is confirmed for Chlorella. Fatty acids with 20 carbon atoms and four or five double bonds are considered not originating from Chlorella. Other exceptions of this composition are interpreted as mixed algal culture, bacterial contamination or impurities.
URI: http://hdl.handle.net/10553/73396
ISSN: 0305-1978
DOI: 10.1016/j.bse.2006.10.017
Fuente: Biochemical Systematics And Ecology [ISSN 0305-1978], v. 35 (5), p. 281-285, (Mayo 2007)
Colección:Artículos
Vista completa

Citas SCOPUSTM   

175
actualizado el 17-nov-2024

Citas de WEB OF SCIENCETM
Citations

147
actualizado el 17-nov-2024

Visitas

83
actualizado el 19-oct-2024

Google ScholarTM

Verifica

Altmetric


Comparte



Exporta metadatos



Los elementos en ULPGC accedaCRIS están protegidos por derechos de autor con todos los derechos reservados, a menos que se indique lo contrario.