Identificador persistente para citar o vincular este elemento:
http://hdl.handle.net/10553/46013
Título: | Extraction of nutraceuticals from Spirulina (blue-green alga): a bioorganic chemistry practice using thin-layer chromatography | Autores/as: | Herrera Bravo De Laguna, Irma Toledo Marante, Francisco J. Luna-Freire, Kristerson R. Mioso, Roberto |
Clasificación UNESCO: | 23 Química | Palabras clave: | Bioorganic chemistry Chromatography Discovery learning Research Undergraduate education |
Fecha de publicación: | 2015 | Publicación seriada: | Biochemistry and Molecular Biology Education | Resumen: | Spirulina is a blue‐green alga (cyanobacteria) with high nutritive value. This work provides an innovative and original approach to the consideration of a bioorganic chemistry practice, using Spirulina for the separation of phytochemicals with nutraceutical characteristics via thin‐layer chromatography (TLC) plates. The aim is to bring together current research, theory, and practice, and always in accordance with pedagogical ideas. | URI: | http://hdl.handle.net/10553/46013 | ISSN: | 1470-8175 | DOI: | 10.1002/bmb.20882 | Fuente: | Biochemistry and Molecular Biology Education [ISSN 1470-8175], v. 43 (5), p. 366-369 |
Colección: | Artículos |
Citas SCOPUSTM
8
actualizado el 15-dic-2024
Citas de WEB OF SCIENCETM
Citations
9
actualizado el 15-dic-2024
Visitas
40
actualizado el 15-jun-2024
Google ScholarTM
Verifica
Altmetric
Comparte
Exporta metadatos
Los elementos en ULPGC accedaCRIS están protegidos por derechos de autor con todos los derechos reservados, a menos que se indique lo contrario.