Identificador persistente para citar o vincular este elemento: http://hdl.handle.net/10553/46013
Título: Extraction of nutraceuticals from Spirulina (blue-green alga): a bioorganic chemistry practice using thin-layer chromatography
Autores/as: Herrera Bravo De Laguna, Irma 
Toledo Marante, Francisco J. 
Luna-Freire, Kristerson R.
Mioso, Roberto 
Clasificación UNESCO: 23 Química
Palabras clave: Bioorganic chemistry
Chromatography
Discovery learning
Research
Undergraduate education
Fecha de publicación: 2015
Publicación seriada: Biochemistry and Molecular Biology Education 
Resumen: Spirulina is a blue‐green alga (cyanobacteria) with high nutritive value. This work provides an innovative and original approach to the consideration of a bioorganic chemistry practice, using Spirulina for the separation of phytochemicals with nutraceutical characteristics via thin‐layer chromatography (TLC) plates. The aim is to bring together current research, theory, and practice, and always in accordance with pedagogical ideas.
URI: http://hdl.handle.net/10553/46013
ISSN: 1470-8175
DOI: 10.1002/bmb.20882
Fuente: Biochemistry and Molecular Biology Education [ISSN 1470-8175], v. 43 (5), p. 366-369
Colección:Artículos
Vista completa

Google ScholarTM

Verifica

Altmetric


Comparte



Exporta metadatos



Los elementos en ULPGC accedaCRIS están protegidos por derechos de autor con todos los derechos reservados, a menos que se indique lo contrario.