Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/10553/45953
Title: Formación en Nutrición: de la universidad a la especialidad
Other Titles: Education on nutrition: From the university to specialized care
Authors: García De Lorenzo, A.
Rodríguez Montes, Y.
Culebras, J. M.
Álvarez, J.
Botella, F.
Cardona, D.
De Cos, A.
García Peris, P.
Gil, A.
Marti, A.
Pérez-Portabella, C.
Planas, M.
Ruiz-Santana, S. 
Russolillo, G.
Salas, J.
UNESCO Clasification: 32 Ciencias médicas
3201 Ciencias clínicas
Keywords: Formación
Nutrición
Pregrado
Post-grado
Issue Date: 2010
Journal: Nutrición Hospitalaria 
Abstract: De cara a las nuevas normas del Espacio Europeo deEducación Superior en su relación con los estudios denutrición tanto en los diferentes grados (medicina, farma-cia, nutrición, enfermería) como en el postgrado, seestructura el VIIº FORO Abbott-SENPE. Se efectúa unareflexión multiprofesional y multidisciplinar sobre laactual situación de la formación universitaria en nutri-ción, sus posibilidades y límites. También se valora elpapel de la formación continuada, del sistema de residen-cia, de los másteres y de las sociedades científicas. Se con-cluye en instar a las autoridades académicas, a la Comi-sión Nacional de Especialidades, a los responsables deformación continuada y a las sociedades científicas areflexionar sobre la importancia de los estudios relacio-nados con la nutrición, alimentación y dietética tanto enel pregrado como en el postgrado y a implementarlos ydesarrollarlos en sus áreas de influencia.
The 7thAbbott-SENPE Forum is structured facing the newregulations of the European Space of High Education regard-ing the studies on Nutrition in the different degrees (Medi-cine, Pharmacology, Nutrition, Nursing) and post-doctoraleducation. A multi-professional and multidisciplinary discus-sion on the current situation of university education on nutri-tion, and its capabilities and limitations, is carried out. Thevalue of the role of continuous medical education, the in-house training programme, masters, and of scientific soci-eties is also assessed. It is concluded that there is a need to urgeacademic authorities, the National Commission of MedicalSpecialties, the persons in charge of continuous medical edu-cation, and scientific societies of the importance of the studiesrelating to nutrition, feeding, and dietetics at both pre-gradu-ate and post-graduate educational levels, and to implementand develop these studies in their areas of influence.
URI: http://hdl.handle.net/10553/45953
ISSN: 0212-1611
DOI: 10.3305/nh.2010.25.4.4753
Source: Nutricion Hospitalaria[ISSN 0212-1611],v. 25, p. 540-542
Appears in Collections:Artículos
Show full item record

SCOPUSTM   
Citations

4
checked on Dec 1, 2024

WEB OF SCIENCETM
Citations

4
checked on Nov 24, 2024

Page view(s)

66
checked on Jul 27, 2024

Google ScholarTM

Check

Altmetric


Share



Export metadata



Items in accedaCRIS are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.