Identificador persistente para citar o vincular este elemento: http://hdl.handle.net/10553/45852
Campo DC Valoridioma
dc.contributor.authorPérez García, Estebanen_US
dc.contributor.authorSanjuán Velázquez, Estheren_US
dc.contributor.authorSaavedra Santana, Pedroen_US
dc.contributor.authorMillán Larriva, Rafaelen_US
dc.contributor.authorCarrascosa Iruzubieta, Conrado Javieren_US
dc.contributor.authorRaposo, Antónioen_US
dc.date.accessioned2018-11-22T13:06:11Z-
dc.date.available2018-11-22T13:06:11Z-
dc.date.issued2018en_US
dc.identifier.issn1336-8672en_US
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10553/45852-
dc.description.abstractThis work aimed at examination of consumption frequency, body weight, degree of satisfaction and food habits of vending machine users by interviewing 620 university students from the Gran Canaria Island, Spain, and Monte de Caparica, Portugal. A questionnaire was completed by participants, which gathered data on degree course and year, age, sex, weight, height and also the frequency of use of vending machines, the most consumed foods, level of satisfaction and new proposals for food to be provided by the machines. The most notable result was that the majority of the student population used food vending machines, and more than a half (50.8 %) used machines occasionally, i. e. once a week or less frequently. In general, the Spanish study population showed a higher prevalence for overweight (20.4 %) and obesity (3.2 %) compared with the Portuguese one (7.0 % for overweight and 0.8 % for obesity). It should also be noted that the daily use of vending machines was greater in Spain (13.4 %) than in Portugal (3.9 %). These findings could be used to improve dietary behaviour in university students in Spain and Portugal, if we take into account that many students consume or replace food with vending machine food daily or several times per week.en_US
dc.languageengen_US
dc.relation.ispartofJournal of Food and Nutrition Researchen_US
dc.sourceJournal of Food and Nutrition Research [ISSN 1336-8672], v. 57 (3), p. 295-306en_US
dc.subject3206 Ciencias de la nutriciónen_US
dc.subject3309 Tecnología de los alimentosen_US
dc.subject330915 Higiene de los alimentosen_US
dc.subject.otherBody weighten_US
dc.subject.otherConsumeren_US
dc.subject.otherFood habitsen_US
dc.subject.otherUniversity studenten_US
dc.subject.otherVending machinesen_US
dc.titleVending machines and university students’ consumption trendsen_US
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/Articleen_US
dc.typeArticleen_US
dc.identifier.scopus85055203821-
dc.identifier.isi000444780700009-
dc.contributor.authorscopusid55257860600-
dc.contributor.authorscopusid57190512704-
dc.contributor.authorscopusid6603550348-
dc.contributor.authorscopusid56677724200-
dc.contributor.authorscopusid7004297847-
dc.contributor.authorscopusid55243552300-
dc.description.lastpage306en_US
dc.identifier.issue3-
dc.description.firstpage295en_US
dc.relation.volume57en_US
dc.investigacionCiencias de la Saluden_US
dc.type2Artículoen_US
dc.contributor.daisngid2742070-
dc.contributor.daisngid27963828-
dc.contributor.daisngid2418745-
dc.contributor.daisngid8838450-
dc.contributor.daisngid30348919-
dc.contributor.daisngid1652652-
dc.utils.revisionen_US
dc.contributor.wosstandardWOS:Raposo, A-
dc.contributor.wosstandardWOS:Perez, E-
dc.contributor.wosstandardWOS:Sanjuan, E-
dc.contributor.wosstandardWOS:Saavedra, P-
dc.contributor.wosstandardWOS:Millan, R-
dc.contributor.wosstandardWOS:Carrascosa, C-
dc.date.coverdate2018en_US
dc.identifier.ulpgcen_US
dc.contributor.buulpgcBU-VETen_US
dc.description.sjr0,341
dc.description.jcr0,927
dc.description.sjrqQ3
dc.description.jcrqQ4
dc.description.scieSCIE
item.grantfulltextopen-
item.fulltextCon texto completo-
crisitem.author.deptGIR OHAPA (Higiene y Protección Alimentaria) Grupo de Investigación-
crisitem.author.deptDepartamento de Patología Animal, Producción Animal, Bromatología y Tecnología de Los Alimentos-
crisitem.author.deptGIR Estadística-
crisitem.author.deptDepartamento de Matemáticas-
crisitem.author.deptGIR OHAPA (Higiene y Protección Alimentaria) Grupo de Investigación-
crisitem.author.deptGIR OHAPA (Higiene y Protección Alimentaria) Grupo de Investigación-
crisitem.author.deptDepartamento de Patología Animal, Producción Animal, Bromatología y Tecnología de Los Alimentos-
crisitem.author.deptGIR OHAPA (Higiene y Protección Alimentaria) Grupo de Investigación-
crisitem.author.deptDepartamento de Patología Animal, Producción Animal, Bromatología y Tecnología de Los Alimentos-
crisitem.author.orcid0000-0002-4789-8124-
crisitem.author.orcid0000-0003-1681-7165-
crisitem.author.orcid0000-0003-0822-4861-
crisitem.author.orcid0000-0003-2802-7873-
crisitem.author.orcid0000-0003-2802-7873-
crisitem.author.parentorgDepartamento de Patología Animal, Producción Animal, Bromatología y Tecnología de Los Alimentos-
crisitem.author.parentorgDepartamento de Matemáticas-
crisitem.author.parentorgDepartamento de Patología Animal, Producción Animal, Bromatología y Tecnología de Los Alimentos-
crisitem.author.parentorgDepartamento de Patología Animal, Producción Animal, Bromatología y Tecnología de Los Alimentos-
crisitem.author.parentorgDepartamento de Patología Animal, Producción Animal, Bromatología y Tecnología de Los Alimentos-
crisitem.author.fullNameSanjuán Velázquez, Esther-
crisitem.author.fullNameSaavedra Santana, Pedro-
crisitem.author.fullNameMillán Larriva,Rafael-
crisitem.author.fullNameCarrascosa Iruzubieta, Conrado Javier-
crisitem.author.fullNameCarrascosa Iruzubieta, Conrado Javier-
Colección:Artículos
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