Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/10553/44949
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dc.contributor.authorAstorga, Nicolásen_US
dc.contributor.authorAfonso, Juan Manuelen_US
dc.contributor.authorZamorano, M. J.en_US
dc.contributor.authorMontero, Den_US
dc.contributor.authorOliva, Víctoren_US
dc.contributor.authorFernández Palacios, Hipólitoen_US
dc.contributor.authorIzquierdo, María Soledaden_US
dc.contributor.otherMontero, Daniel-
dc.contributor.otherZamorano, Maria Jesus-
dc.contributor.otherIzquierdo, Marisol-
dc.date.accessioned2018-11-22T03:55:17Z-
dc.date.available2018-11-22T03:55:17Z-
dc.date.issued2005en_US
dc.identifier.issn1355-557Xen_US
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10553/44949-
dc.description.abstractThe use of the fluorescent visible implant elastomer (VIE) tagging system in juvenile gilthead seabream, Sparus auratus L., between 7 and 18 g was examined. Four different colours (red, green, orange and yellow), three body positions (dorsal, lateral and caudal) and two orientations (horizontal and vertical) were tested. The mean tag application time for each fish was 15.7±0.32 s. There was no mortality associated with the method of tagging. The most visible tag colour was red. Injection orientation had a significant effect on length, width, fragmentation and fluorescent intensity of the tag. Horizontal tagging is recommended because of high fluorescent intensity, low fragmentation and for double tagging. There were no differences in growth between untagged controls and the VIE‐tagged fish.en_US
dc.languageengen_US
dc.relation.ispartofAquaculture Researchen_US
dc.sourceAquaculture Research [ISSN 1355-557X], v. 36 (8), p. 733-738en_US
dc.subject251092 Acuicultura marinaen_US
dc.subject.otherIdentificationen_US
dc.subject.otherGilthead sea breamen_US
dc.subject.otherSparus auratus L.en_US
dc.subject.otherVisible implant elastomer tagging systemen_US
dc.subject.otherVIE tagen_US
dc.titleEvaluation of visible implant elastomer tags for tagging juvenile gilthead seabream (Sparus auratus L.); effects on growth, mortality, handling time and tag lossen_US
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/Articlees
dc.typeArticlees
dc.identifier.doi10.1111/j.1365-2109.2004.01178.x
dc.identifier.scopus19944365880-
dc.identifier.isi000229369300001-
dcterms.isPartOfAquaculture Research-
dcterms.sourceAquaculture Research[ISSN 1355-557X],v. 36 (8), p. 733-738-
dc.contributor.authorscopusid6504297829-
dc.contributor.authorscopusid57201126472-
dc.contributor.authorscopusid6701451831-
dc.contributor.authorscopusid35605929400-
dc.contributor.authorscopusid8509415700-
dc.contributor.authorscopusid8509415800-
dc.contributor.authorscopusid7103111891-
dc.description.lastpage738-
dc.identifier.issue8-
dc.description.firstpage733-
dc.relation.volume36-
dc.investigacionCienciasen_US
dc.type2Artículoen_US
dc.identifier.wosWOS:000229369300001-
dc.contributor.daisngid3470029-
dc.contributor.daisngid1136306-
dc.contributor.daisngid1009633-
dc.contributor.daisngid233847-
dc.contributor.daisngid6216150-
dc.contributor.daisngid25545486-
dc.contributor.daisngid31444473
dc.contributor.daisngid1047053-
dc.identifier.investigatorRIDO-7108-2015-
dc.identifier.investigatorRIDM-5052-2018-
dc.identifier.investigatorRIDNo ID-
dc.contributor.wosstandardWOS:Astorga, N
dc.contributor.wosstandardWOS:Afonso, JM
dc.contributor.wosstandardWOS:Zamorano, MJ
dc.contributor.wosstandardWOS:Montero, D
dc.contributor.wosstandardWOS:Oliva, V
dc.contributor.wosstandardWOS:Fernandez, H
dc.contributor.wosstandardWOS:Izquierdo, MS
dc.date.coverdateJunio 2005
dc.identifier.ulpgces
dc.description.jcr0,746
dc.description.jcrqQ3
dc.description.scieSCIE
item.grantfulltextnone-
item.fulltextSin texto completo-
crisitem.author.deptGIR Grupo de Investigación en Acuicultura-
crisitem.author.deptIU de Investigación en Acuicultura Sostenible y Ec-
crisitem.author.deptDepartamento de Patología Animal, Producción Animal, Bromatología y Tecnología de Los Alimentos-
crisitem.author.deptGIR Grupo de Investigación en Acuicultura-
crisitem.author.deptIU de Investigación en Acuicultura Sostenible y Ec-
crisitem.author.deptDepartamento de Patología Animal, Producción Animal, Bromatología y Tecnología de Los Alimentos-
crisitem.author.deptGIR Grupo de Investigación en Acuicultura-
crisitem.author.deptIU de Investigación en Acuicultura Sostenible y Ec-
crisitem.author.deptDepartamento de Biología-
crisitem.author.deptGIR Grupo de Investigación en Acuicultura-
crisitem.author.deptIU de Investigación en Acuicultura Sostenible y Ec-
crisitem.author.deptDepartamento de Biología-
crisitem.author.orcid0000-0003-1569-9152-
crisitem.author.orcid0000-0002-4358-2157-
crisitem.author.orcid0000-0003-1410-8154-
crisitem.author.orcid0000-0003-4297-210X-
crisitem.author.parentorgIU de Investigación en Acuicultura Sostenible y Ec-
crisitem.author.parentorgIU de Investigación en Acuicultura Sostenible y Ec-
crisitem.author.parentorgIU de Investigación en Acuicultura Sostenible y Ec-
crisitem.author.parentorgIU de Investigación en Acuicultura Sostenible y Ec-
crisitem.author.fullNameAfonso López, Juan Manuel-
crisitem.author.fullNameZamorano Serrano, María Jesús-
crisitem.author.fullNameMontero Vítores, Daniel-
crisitem.author.fullNameFernández Palacios, Hipólito-
crisitem.author.fullNameIzquierdo López, María Soledad-
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