Identificador persistente para citar o vincular este elemento: http://hdl.handle.net/10553/44926
Campo DC Valoridioma
dc.contributor.authorCastro, Pedro L.en_US
dc.contributor.authorCaballero, María J.en_US
dc.contributor.authorGinés, Rafaelen_US
dc.contributor.authorPenedo, Juan C.en_US
dc.contributor.authorMontero, Danielen_US
dc.contributor.authorLastilla, María T.en_US
dc.contributor.authorIzquierdo, Marisolen_US
dc.contributor.otherMontero, Daniel-
dc.contributor.otherCaballero, Maria Jose-
dc.contributor.otherIzquierdo, Marisol-
dc.date.accessioned2018-11-22T03:43:49Z-
dc.date.available2018-11-22T03:43:49Z-
dc.date.issued2015en_US
dc.identifier.issn1355-557Xen_US
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10553/44926-
dc.description.abstractDietary lipid source in aquaculture has become a central topic in research whilst natural resources availability diminishes. Hence, to weigh up and forecast consumers impressions, the impact of partial (70%) and complete (100%) dietary replacement of fish oil (FO) by linseed oil (LO) on sensory and quality attributes was studied during the edible shelf life of gilthead sea bream (Sparus aurata). Physico-chemical parameters (pH, torrymeter, total volatile basic nitrogen, thiobarbituric acid reactive substances and texture), and sensory analysis, both in cooked and raw fish were carried out during 17days of ice storage. Throughout ice storage, feeding with LO diets, TBARS values remained lower on muscle than those found when feeding FO control diet. On freshly caught fish (day 0 of ice storage), statistically significant dietary texture variations were recorded on cooked fillet fed FO diet. No sensory differences on Quality Index Method, sensory profile or Torry scheme were found with partial or total LO replacement diets.
dc.languageengen_US
dc.publisher1355-557X
dc.relation.ispartofAquaculture Researchen_US
dc.sourceAquaculture Research [ISSN 1355-557X], v. 46, p. 75-85en_US
dc.subject.otherSeabream Sparus-Aurata
dc.subject.otherFarmed Gilthead Seabream
dc.subject.otherFatty-Acid Profiles
dc.subject.otherFish-Oil
dc.subject.otherFreshness Assessment
dc.subject.otherTissue Composition
dc.subject.otherVegetable-Oils
dc.subject.otherFlesh Quality
dc.subject.otherLipid Sources
dc.subject.otherIce Storage
dc.titleLinseed oil inclusion in sea bream diets: Effect on muscle quality and shelf lifeen_US
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/Articlees
dc.typeArticlees
dc.identifier.doi10.1111/are.12161
dc.identifier.scopus84914701515-
dc.identifier.isi000346160000007-
dcterms.isPartOfAquaculture Research
dcterms.sourceAquaculture Research[ISSN 1355-557X],v. 46 (1), p. 75-85
dc.contributor.authorscopusid57202593727-
dc.contributor.authorscopusid7102935199-
dc.contributor.authorscopusid6601933913-
dc.contributor.authorscopusid36868957100-
dc.contributor.authorscopusid35605929400-
dc.contributor.authorscopusid55624271200-
dc.contributor.authorscopusid7103111891-
dc.description.lastpage85-
dc.description.firstpage75-
dc.relation.volume46-
dc.type2Artículoen_US
dc.identifier.wosWOS:000346160000007-
dc.contributor.daisngid20558740-
dc.contributor.daisngid436538-
dc.contributor.daisngid1058194-
dc.contributor.daisngid10189331-
dc.contributor.daisngid233847-
dc.contributor.daisngid7105628
dc.contributor.daisngid18367309-
dc.contributor.daisngid31444473
dc.contributor.daisngid1047053-
dc.identifier.investigatorRIDO-7108-2015-
dc.identifier.investigatorRIDJ-6599-2017-
dc.identifier.investigatorRIDNo ID-
dc.contributor.wosstandardWOS:Castro, PL
dc.contributor.wosstandardWOS:Caballero, MJ
dc.contributor.wosstandardWOS:Gines, R
dc.contributor.wosstandardWOS:Penedo, JC
dc.contributor.wosstandardWOS:Montero, D
dc.contributor.wosstandardWOS:Lastilla, MT
dc.contributor.wosstandardWOS:Izquierdo, M
dc.date.coverdateEnero 2015
dc.identifier.ulpgces
dc.description.sjr0,79
dc.description.jcr1,606
dc.description.sjrqQ2
dc.description.jcrqQ2
dc.description.scieSCIE
item.grantfulltextnone-
item.fulltextSin texto completo-
crisitem.author.deptGIR Grupo de Investigación en Acuicultura-
crisitem.author.deptIU de Investigación en Acuicultura Sostenible y Ec-
crisitem.author.deptDepartamento de Morfología-
crisitem.author.deptGIR IUSA-ONEHEALTH 3: Histología y Patología Veterinaria y Forense (Terrestre y Marina)-
crisitem.author.deptIU de Sanidad Animal y Seguridad Alimentaria-
crisitem.author.deptDepartamento de Morfología-
crisitem.author.deptGIR Grupo de Investigación en Acuicultura-
crisitem.author.deptIU de Investigación en Acuicultura Sostenible y Ec-
crisitem.author.deptDepartamento de Patología Animal, Producción Animal, Bromatología y Tecnología de Los Alimentos-
crisitem.author.deptGIR OHAPA (Higiene y Protección Alimentaria) Grupo de Investigación-
crisitem.author.deptDepartamento de Patología Animal, Producción Animal, Bromatología y Tecnología de Los Alimentos-
crisitem.author.deptGIR Grupo de Investigación en Acuicultura-
crisitem.author.deptIU de Investigación en Acuicultura Sostenible y Ec-
crisitem.author.deptDepartamento de Biología-
crisitem.author.deptGIR Grupo de Investigación en Acuicultura-
crisitem.author.deptIU de Investigación en Acuicultura Sostenible y Ec-
crisitem.author.deptDepartamento de Biología-
crisitem.author.orcid0000-0002-0395-899X-
crisitem.author.orcid0000-0002-2575-0997-
crisitem.author.orcid0000-0003-3675-5205-
crisitem.author.orcid0000-0002-4358-2157-
crisitem.author.orcid0000-0003-4297-210X-
crisitem.author.parentorgIU de Investigación en Acuicultura Sostenible y Ec-
crisitem.author.parentorgIU de Sanidad Animal y Seguridad Alimentaria-
crisitem.author.parentorgIU de Investigación en Acuicultura Sostenible y Ec-
crisitem.author.parentorgDepartamento de Patología Animal, Producción Animal, Bromatología y Tecnología de Los Alimentos-
crisitem.author.parentorgIU de Investigación en Acuicultura Sostenible y Ec-
crisitem.author.parentorgIU de Investigación en Acuicultura Sostenible y Ec-
crisitem.author.fullNameCastro Alonso, Pedro Luis-
crisitem.author.fullNameCaballero Cansino, María José-
crisitem.author.fullNameGinés Ruiz, Rafael-
crisitem.author.fullNamePenedo Padrón, Juan Carlos-
crisitem.author.fullNameMontero Vítores, Daniel-
crisitem.author.fullNameIzquierdo López, María Soledad-
Colección:Artículos
Vista resumida

Citas SCOPUSTM   

20
actualizado el 24-mar-2024

Citas de WEB OF SCIENCETM
Citations

20
actualizado el 25-feb-2024

Visitas

79
actualizado el 13-ene-2024

Google ScholarTM

Verifica

Altmetric


Comparte



Exporta metadatos



Los elementos en ULPGC accedaCRIS están protegidos por derechos de autor con todos los derechos reservados, a menos que se indique lo contrario.