Identificador persistente para citar o vincular este elemento: http://hdl.handle.net/10553/24207
Título: Association between dietary fibre intake and fruit, vegetable or whole-grain consumption and the risk of CVD: Results from the PREvención con DIeta MEDiterránea (PREDIMED) trial
Autores/as: Buil-Cosiales, P.
Toledo, Estefanía
Salas-Salvadó, Jordi
Zazpe, I.
Farràs, M.
Basterra-Gortari, F.J.
Díez-Espino, Javier
Estruch, Ramón
Corella, Dolores
Ros, Emilio
Martí, Amelia
Gómez-Gracia, Enrique
Ortega-Calvo, M.
Arós, Fernando
Moñino, M.
Serra-Majem, Lluis 
Pinto, Xavier
Lamuela-Raventós, R.M.
Babio, Nancy
González, José I.
Fitó, Montse
Martínez-González, Miguel Ángel
Clasificación UNESCO: 3206 Ciencias de la nutrición
32 Ciencias médicas
Palabras clave: CVD
Primary prevention
Dietary fibre
Fruits
Vegetables
Fecha de publicación: 2016
Publicación seriada: British Journal of Nutrition 
Resumen: Prospective studies assessing the association between fibre intake or fibre-rich food consumption and the risk of CVD have often been limited by baseline assessment of diet. Thus far, no study has used yearly repeated measurements of dietary changes during follow-up. Moreover, previous studies included healthy and selected participants who did not represent subjects at high cardiovascular risk.
URI: http://hdl.handle.net/10553/24207
ISSN: 0007-1145
DOI: 10.1017/S0007114516002099
Fuente: British Journal of Nutrition [ISSN 0007-1145], v. 116 (3), p.534-546
Derechos: by-nc-nd
Colección:Artículos
miniatura
Adobe PDF (451,03 kB)
Vista completa

Citas SCOPUSTM   

63
actualizado el 29-dic-2024

Citas de WEB OF SCIENCETM
Citations

57
actualizado el 29-dic-2024

Visitas

60
actualizado el 10-feb-2024

Descargas

163
actualizado el 10-feb-2024

Google ScholarTM

Verifica

Altmetric


Comparte



Exporta metadatos



Los elementos en ULPGC accedaCRIS están protegidos por derechos de autor con todos los derechos reservados, a menos que se indique lo contrario.