Identificador persistente para citar o vincular este elemento:
http://hdl.handle.net/10553/24207
Título: | Association between dietary fibre intake and fruit, vegetable or whole-grain consumption and the risk of CVD: Results from the PREvención con DIeta MEDiterránea (PREDIMED) trial | Autores/as: | Buil-Cosiales, P. Toledo, Estefanía Salas-Salvadó, Jordi Zazpe, I. Farràs, M. Basterra-Gortari, F.J. Díez-Espino, Javier Estruch, Ramón Corella, Dolores Ros, Emilio Martí, Amelia Gómez-Gracia, Enrique Ortega-Calvo, M. Arós, Fernando Moñino, M. Serra-Majem, Lluis Pinto, Xavier Lamuela-Raventós, R.M. Babio, Nancy González, José I. Fitó, Montse Martínez-González, Miguel Ángel |
Clasificación UNESCO: | 3206 Ciencias de la nutrición 32 Ciencias médicas |
Palabras clave: | CVD Primary prevention Dietary fibre Fruits Vegetables |
Fecha de publicación: | 2016 | Publicación seriada: | British Journal of Nutrition | Resumen: | Prospective studies assessing the association between fibre intake or fibre-rich food consumption and the risk of CVD have often been limited by baseline assessment of diet. Thus far, no study has used yearly repeated measurements of dietary changes during follow-up. Moreover, previous studies included healthy and selected participants who did not represent subjects at high cardiovascular risk. | URI: | http://hdl.handle.net/10553/24207 | ISSN: | 0007-1145 | DOI: | 10.1017/S0007114516002099 | Fuente: | British Journal of Nutrition [ISSN 0007-1145], v. 116 (3), p.534-546 | Derechos: | by-nc-nd |
Colección: | Artículos |
Citas SCOPUSTM
63
actualizado el 29-dic-2024
Citas de WEB OF SCIENCETM
Citations
57
actualizado el 29-dic-2024
Visitas
60
actualizado el 10-feb-2024
Descargas
163
actualizado el 10-feb-2024
Google ScholarTM
Verifica
Altmetric
Comparte
Exporta metadatos
Los elementos en ULPGC accedaCRIS están protegidos por derechos de autor con todos los derechos reservados, a menos que se indique lo contrario.