Identificador persistente para citar o vincular este elemento: http://hdl.handle.net/10553/18032
Título: The mediterranean diet and nutritional adequacy: A review
Autores/as: Castro-Quesada, I. 
Román Viñas, Blanca
Serra-Majem, Lluis 
Clasificación UNESCO: 3206 Ciencias de la nutrición
Palabras clave: Mediterranean diet
Dietary patterns
Nutrient adequacy
Requirements
Micronutrient intake
Fecha de publicación: 2014
Publicación seriada: Nutrients 
Resumen: The Mediterranean dietary pattern, through a healthy profile of fat intake, low proportion of carbohydrate, low glycemic index, high content of dietary fiber, antioxidant compounds, and anti-inflammatory effects, reduces the risk of certain pathologies, such as cancer or Cardiovascular Disease (CVD). Nutritional adequacy is the comparison between the nutrient requirement and the intake of a certain individual or population. In population groups, the prevalence of nutrient inadequacy can be assessed by the probability approach or using the Estimated Average Requirement (EAR) cut-point method
URI: http://hdl.handle.net/10553/18032
DOI: 10.3390/nu6010231
Fuente: Nutrients [EISSN 2072-6643], v. 6 (1), p. 231-248, (Enero 2014)
Derechos: by-nc-nd
Colección:Reseña
miniatura
Adobe PDF (348,31 kB)
Vista completa

Citas SCOPUSTM   

225
actualizado el 14-abr-2024

Citas de WEB OF SCIENCETM
Citations

147
actualizado el 20-feb-2022

Visitas

75
actualizado el 22-jul-2023

Descargas

146
actualizado el 22-jul-2023

Google ScholarTM

Verifica

Altmetric


Comparte



Exporta metadatos



Los elementos en ULPGC accedaCRIS están protegidos por derechos de autor con todos los derechos reservados, a menos que se indique lo contrario.