Please use this identifier to cite or link to this item: https://accedacris.ulpgc.es/jspui/handle/10553/150094
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dc.contributor.authorGonzalez Cabrera, Martaen_US
dc.contributor.authorMorales De La Nuez, Antonio Joséen_US
dc.contributor.authorHernández Castellano, Lorenzo Enriqueen_US
dc.date.accessioned2025-10-17T09:00:32Z-
dc.date.available2025-10-17T09:00:32Z-
dc.date.issued2025en_US
dc.identifier.isbn978-3-031-52133-1en_US
dc.identifier.urihttps://accedacris.ulpgc.es/jspui/handle/10553/150094-
dc.description.abstractLactation in small ruminants, primarily goats and sheep, is a vital physiological process characterized by the synthesis and secretion of milk by the mammary gland. The onset of lactation immediately postpartum facilitates initial colostrum delivery, essential for neonatal immune development. While lactation is a natural strategy of mammals aimed to meet offspring nutritional requirements, specialized dairy breeds of sheep (e.g., East Friesian, Awassi, Lacaune, or Manchega) and goats (e.g., Saanen, Alpine, Nubian, or Tinerfeña) have been selectively bred to produce milk above offspring nutritional requirements (Haenlein, 2007). Therefore, milk from dairy goat and sheep breeds is directly consumed by humans or manufactured as milk products (i.e., cheese, yogurt, kefir,...en_US
dc.languageengen_US
dc.publisherSpringeren_US
dc.relationEstrategias de Secado Eficientes Para Mejorar la Saludy El Rendimiento en Cabras Lecherasen_US
dc.sourceEncyclopedia of Livestock Medicine for Large Animal and Poultry Production / João Simões [Ed.], [ISBN 978-3-031-52133-1], ( Octubre 2025)en_US
dc.subject3104 Producción Animalen_US
dc.subject240113 Fisiología animalen_US
dc.subject310407 Ovinosen_US
dc.subject.otherLactation perioden_US
dc.subject.otherPeriodo de Lactaciónen_US
dc.titleLactation of Small Ruminantsen_US
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/bookParten_US
dc.typeBook Parten_US
dc.identifier.doi10.1007/978-3-031-52133-1_310-1en_US
dc.investigacionCiencias de la Saluden_US
dc.type2Capítulo de libroen_US
dc.description.numberofpages9en_US
dc.utils.revisionen_US
dc.identifier.ulpgcen_US
dc.identifier.ulpgcen_US
dc.identifier.ulpgcen_US
dc.identifier.ulpgcen_US
dc.contributor.buulpgcBU-VETen_US
dc.contributor.buulpgcBU-VETen_US
dc.contributor.buulpgcBU-VETen_US
dc.contributor.buulpgcBU-VETen_US
dc.description.spiqQ1
item.grantfulltextopen-
item.fulltextCon texto completo-
crisitem.author.deptGIR IUSA-ONEHEALTH 4. Producción y Biotecnología Animal-
crisitem.author.deptIU de Sanidad Animal y Seguridad Alimentaria-
crisitem.author.deptGIR IUSA-ONEHEALTH 4. Producción y Biotecnología Animal-
crisitem.author.deptIU de Sanidad Animal y Seguridad Alimentaria-
crisitem.author.deptDepartamento de Patología Animal, Producción Animal, Bromatología y Tecnología de Los Alimentos-
crisitem.author.deptGIR IUSA-ONEHEALTH 4. Producción y Biotecnología Animal-
crisitem.author.deptIU de Sanidad Animal y Seguridad Alimentaria-
crisitem.author.deptDepartamento de Patología Animal, Producción Animal, Bromatología y Tecnología de Los Alimentos-
crisitem.author.orcid0000-0002-9735-2162-
crisitem.author.orcid0000-0002-0184-2037-
crisitem.author.orcid0000-0003-2729-0434-
crisitem.author.parentorgIU de Sanidad Animal y Seguridad Alimentaria-
crisitem.author.parentorgIU de Sanidad Animal y Seguridad Alimentaria-
crisitem.author.parentorgIU de Sanidad Animal y Seguridad Alimentaria-
crisitem.author.fullNameGonzalez Cabrera, Marta-
crisitem.author.fullNameMorales De La Nuez, Antonio José-
crisitem.author.fullNameHernández Castellano, Lorenzo Enrique-
crisitem.project.principalinvestigatorHernández Castellano, Lorenzo Enrique-
Appears in Collections:Capítulo de libro
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