Identificador persistente para citar o vincular este elemento: http://hdl.handle.net/10553/77421
Campo DC Valoridioma
dc.contributor.authorEstefanell, J.en_US
dc.contributor.authorRoo, J.en_US
dc.contributor.authorSocorro, J.en_US
dc.contributor.authorGuirao, R.en_US
dc.contributor.authorFernández Palacios, H.en_US
dc.contributor.authorIzquierdo, M. S.en_US
dc.date.accessioned2021-02-01T11:59:13Z-
dc.date.available2021-02-01T11:59:13Z-
dc.date.issued2009en_US
dc.identifier.isbn978-84-937611-0-3en_US
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10553/77421-
dc.description.abstractThe present work evaluates the effect of the bogue (Boops boops) origin «discarded» from local fish farms or wild provided by local fisheries, presented fresh or as a moist diet, over growth and survival in Octopus vulgaris. Five diets based on bogue were tested for 4 weeks in four male octopuses kept individually in PVC net cages in the same tank. Different parameters were calculated: absolute growth rate (AGR, g/day), standard feeding rate (SFR, %/day) and feed efficiency (FE). Besides, macronutrient composition of the assayed diets is presented. Discarded bogue moist diet generated the best AGR ever recorded in this species with a moist diet, 13.9 g/day, which was similar to the fresh and control diets supplied, all of them higher than wild bogue moist diet. SFR was similar among diets while FE was higher in both moist diets probably related with a higher disintegration of this type of food. In general, best growth observed in octopus fed discarded bogue may be related with the higher lipid content of this food item.en_US
dc.languagespaen_US
dc.publisherUniversidad Politécnica de Madriden_US
dc.sourceXII Congreso Nacional de Acuicultura, Madrid 24-26, Noviembre 2009 [ISBN 978-84-937611-0-3], Sección de Nutrición, Comunicación oral, p. 42-43en_US
dc.subject310502 Pisciculturaen_US
dc.subject.otherOctopus vulgarisen_US
dc.subject.otherBoops boopsen_US
dc.titleEfecto del origen y presentación de la boga en el engorde de pulpo común Octopus vulgarisen_US
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/conferenceobjecten_US
dc.typeConferenceObjecten_US
dc.relation.conferenceXII Congreso Nacional de Acuiculturaen_US
dc.description.lastpage43en_US
dc.description.firstpage42en_US
dc.investigacionCienciasen_US
dc.type2Actas de congresosen_US
dc.description.numberofpages2en_US
dc.identifier.ulpgcen_US
dc.contributor.buulpgcBU-BASen_US
item.grantfulltextopen-
item.fulltextCon texto completo-
crisitem.author.deptGIR Grupo de Investigación en Acuicultura-
crisitem.author.deptIU de Investigación en Acuicultura Sostenible y Ec-
crisitem.author.deptDepartamento de Biología-
crisitem.author.deptGIR Grupo de Investigación en Acuicultura-
crisitem.author.deptIU de Investigación en Acuicultura Sostenible y Ec-
crisitem.author.deptDepartamento de Biología-
crisitem.author.orcid0000-0002-9660-230X-
crisitem.author.orcid0000-0003-4297-210X-
crisitem.author.parentorgIU de Investigación en Acuicultura Sostenible y Ec-
crisitem.author.parentorgIU de Investigación en Acuicultura Sostenible y Ec-
crisitem.author.fullNameRoo Filgueira, Francisco Javier-
crisitem.author.fullNameIzquierdo López, María Soledad-
Colección:Actas de congresos
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