Identificador persistente para citar o vincular este elemento: http://hdl.handle.net/10553/58897
Campo DC Valoridioma
dc.contributor.authorDominguez, Daviden_US
dc.contributor.authorRobaina, Lidiaen_US
dc.contributor.authorZamorano, Maria J.en_US
dc.contributor.authorKaralazos, Vasileiosen_US
dc.contributor.authorIzquierdo, Marisolen_US
dc.date.accessioned2019-12-17T10:08:11Z-
dc.date.available2019-12-17T10:08:11Z-
dc.date.issued2019en_US
dc.identifier.issn0044-8486en_US
dc.identifier.otherWoS-
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10553/58897-
dc.description.abstractThe use of vegetable ingredients may alter the mineral balance of feeds for gilthead seabream (Sparus aurata) due to the differences in mineral composition between marine and vegetable ingredients. Whereas seabream fed low levels of zinc (Zn) and manganese (Mn) may present reduced growth and performance, as well as alterations in mineral deposition and oxidative stress resistance, information on the type of sources of these two minerals is almost inexistent. In the present study, vegetable meal and oil (VM/VO) based diets were formulated including the target minerals, zinc (Zn) and manganese (Mn) in two different delivery forms, oxides and chelated to amino acids. Gilthead seabream of 8 .2g were fed one of five different diets containing either non mineral supplementation, Zn and Mn oxides, amino acid chelates and their combinations. During the experimental period, fish fed Zn oxide presented higher growth, a higher deposition of protein and lower lipid contents in whole body, whereas there was an increase in whole body TBARs and up-regulation of CuZnsod in fish fed diets supplemented with amino acids chelated Zn.en_US
dc.languageengen_US
dc.relationAdvanced Research Initiatives For Nutrition & Aquacultureen_US
dc.relation.ispartofAquacultureen_US
dc.sourceAquaculture [ISSN 0044-8486], v. 505, p. 386-392en_US
dc.subject310502 Pisciculturaen_US
dc.subject.otherZincen_US
dc.subject.otherManganeseen_US
dc.subject.otherOxideen_US
dc.subject.otherAmino acid chelateen_US
dc.subject.otherOrganicen_US
dc.subject.otherInorganicen_US
dc.subject.otherSparus aurataen_US
dc.subject.otherVegetable mealsen_US
dc.titleEffects of zinc and manganese sources on gilthead seabream (Sparus aurata) fingerlingsen_US
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/Articleen_US
dc.typeArticleen_US
dc.identifier.doi10.1016/j.aquaculture.2019.03.004en_US
dc.identifier.scopus85062446112-
dc.identifier.isi000462037400045-
dc.contributor.authorscopusid57192419241-
dc.contributor.authorscopusid6603401174-
dc.contributor.authorscopusid6701451831-
dc.contributor.authorscopusid8523086700-
dc.contributor.authorscopusid7103111891-
dc.identifier.eissn1873-5622-
dc.description.lastpage392en_US
dc.description.firstpage386en_US
dc.relation.volume505en_US
dc.investigacionCienciasen_US
dc.type2Artículoen_US
dc.contributor.daisngid23348565-
dc.contributor.daisngid725911-
dc.contributor.daisngid1009633-
dc.contributor.daisngid2135942-
dc.contributor.daisngid31444473-
dc.contributor.wosstandardWOS:Dominguez, D-
dc.contributor.wosstandardWOS:Robaina, L-
dc.contributor.wosstandardWOS:Zamorano, MJ-
dc.contributor.wosstandardWOS:Karalazos, V-
dc.contributor.wosstandardWOS:Izquierdo, M-
dc.date.coverdateAbril 2019en_US
dc.identifier.ulpgces
dc.description.sjr1,037
dc.description.jcr3,224
dc.description.sjrqQ1
dc.description.jcrqQ1
dc.description.scieSCIE
item.grantfulltextnone-
item.fulltextSin texto completo-
crisitem.author.deptGIR Grupo de Investigación en Acuicultura-
crisitem.author.deptIU de Investigación en Acuicultura Sostenible y Ec-
crisitem.author.deptDepartamento de Biología-
crisitem.author.deptGIR Grupo de Investigación en Acuicultura-
crisitem.author.deptIU de Investigación en Acuicultura Sostenible y Ec-
crisitem.author.deptDepartamento de Biología-
crisitem.author.deptGIR Grupo de Investigación en Acuicultura-
crisitem.author.deptIU de Investigación en Acuicultura Sostenible y Ec-
crisitem.author.deptDepartamento de Patología Animal, Producción Animal, Bromatología y Tecnología de Los Alimentos-
crisitem.author.deptGIR Grupo de Investigación en Acuicultura-
crisitem.author.deptIU de Investigación en Acuicultura Sostenible y Ec-
crisitem.author.deptDepartamento de Biología-
crisitem.author.orcid0000-0002-6434-2734-
crisitem.author.orcid0000-0003-4857-6693-
crisitem.author.orcid0000-0003-1569-9152-
crisitem.author.orcid0000-0003-4297-210X-
crisitem.author.parentorgIU de Investigación en Acuicultura Sostenible y Ec-
crisitem.author.parentorgIU de Investigación en Acuicultura Sostenible y Ec-
crisitem.author.parentorgIU de Investigación en Acuicultura Sostenible y Ec-
crisitem.author.parentorgIU de Investigación en Acuicultura Sostenible y Ec-
crisitem.author.fullNameDomínguez Montesdeoca, David-
crisitem.author.fullNameRobaina Robaina, Lidia Esther-
crisitem.author.fullNameZamorano Serrano, María Jesús-
crisitem.author.fullNameIzquierdo López, María Soledad-
crisitem.project.principalinvestigatorIzquierdo López, María Soledad-
Colección:Artículos
Vista resumida

Citas SCOPUSTM   

21
actualizado el 15-dic-2024

Citas de WEB OF SCIENCETM
Citations

20
actualizado el 15-dic-2024

Visitas

264
actualizado el 23-nov-2024

Google ScholarTM

Verifica

Altmetric


Comparte



Exporta metadatos



Los elementos en ULPGC accedaCRIS están protegidos por derechos de autor con todos los derechos reservados, a menos que se indique lo contrario.