Identificador persistente para citar o vincular este elemento: http://hdl.handle.net/10553/49507
Campo DC Valoridioma
dc.contributor.authorSanjuán, Esther
dc.contributor.authorSaavedra, P.
dc.contributor.authorMillán, R.
dc.contributor.authorCastelo, M.
dc.contributor.authorFernández-Salguero, J.
dc.date.accessioned2018-11-24T08:12:30Z-
dc.date.available2018-11-24T08:12:30Z-
dc.date.issued1998
dc.identifier.issn0146-9428
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10553/49507-
dc.description.abstractThe changes in the macro and micromineral contents (Ca, P, Na, K, Mg, Fe, and Zn) of Los Pedroches cheese, manufactured with pure ewe's milk, were investigated during 100 days' ripening. The effect of the rennet type used (animal or vegetable) on these minerals was investigated too. Using these mineral values, expressed as a function of the dry matter, an analysis of covariance was applied. The rennet type had an influence on the P and Zn contents of the cheeses. There was a significant decreasing trend in the levels of P, Zn and Na values during ripening.
dc.publisher0146-9428
dc.relation.ispartofJournal of Food Quality
dc.sourceJournal of Food Quality[ISSN 0146-9428],v. 21, p. 187-200
dc.subject.otherManchego-Type Cheese
dc.subject.otherCynara-Cardunculus
dc.subject.otherCalcium
dc.titleEffect of ripening and type of rennet on the mineral content of Los Pedroches cheese
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/Articlees
dc.typeArticlees
dc.identifier.doi10.1111/j.1745-4557.1998.tb00515.x
dc.identifier.scopus0032371036
dc.identifier.isi000074040700002
dc.contributor.authorscopusid6603550348
dc.contributor.authorscopusid56677724200
dc.contributor.authorscopusid7004297847
dc.contributor.authorscopusid55391469400
dc.contributor.authorscopusid6603755169
dc.description.lastpage200
dc.description.firstpage187
dc.relation.volume21
dc.type2Artículoes
dc.contributor.daisngid2073333
dc.contributor.daisngid20484596
dc.contributor.daisngid28847211
dc.contributor.daisngid5717163
dc.contributor.daisngid23955855
dc.contributor.wosstandardWOS:Sanjuan, E
dc.contributor.wosstandardWOS:Saavedra, P
dc.contributor.wosstandardWOS:Millan, R
dc.contributor.wosstandardWOS:Castelo, M
dc.contributor.wosstandardWOS:Fernandez-Salguero, J
dc.date.coverdateEnero 1998
dc.identifier.ulpgces
dc.description.jcr0,273
dc.description.jcrqQ4
dc.description.scieSCIE
item.fulltextSin texto completo-
item.grantfulltextnone-
crisitem.author.deptGIR OHAPA (Higiene y Protección Alimentaria) Grupo de Investigación-
crisitem.author.deptDepartamento de Patología Animal, Producción Animal, Bromatología y Tecnología de Los Alimentos-
crisitem.author.deptGIR OHAPA (Higiene y Protección Alimentaria) Grupo de Investigación-
crisitem.author.deptDepartamento de Patología Animal, Producción Animal, Bromatología y Tecnología de Los Alimentos-
crisitem.author.orcid0000-0002-4789-8124-
crisitem.author.orcid0000-0003-0822-4861-
crisitem.author.parentorgDepartamento de Patología Animal, Producción Animal, Bromatología y Tecnología de Los Alimentos-
crisitem.author.parentorgDepartamento de Patología Animal, Producción Animal, Bromatología y Tecnología de Los Alimentos-
crisitem.author.fullNameSanjuán Velázquez, Esther-
crisitem.author.fullNameMillán Larriva, Rafael-
Colección:Artículos
Vista resumida

Citas SCOPUSTM   

12
actualizado el 21-abr-2024

Citas de WEB OF SCIENCETM
Citations

10
actualizado el 25-feb-2024

Visitas

56
actualizado el 23-mar-2024

Google ScholarTM

Verifica

Altmetric


Comparte



Exporta metadatos



Los elementos en ULPGC accedaCRIS están protegidos por derechos de autor con todos los derechos reservados, a menos que se indique lo contrario.