Identificador persistente para citar o vincular este elemento: http://hdl.handle.net/10553/47913
Campo DC Valoridioma
dc.contributor.authorGinés, Rafael
dc.contributor.authorAfonso, Juan Manuel
dc.contributor.authorArguello, A
dc.contributor.authorZamorano, MJ
dc.contributor.authorLópez, Juan Luis
dc.contributor.otherZamorano, Maria Jesus
dc.contributor.otherArguello, Anastasio
dc.date.accessioned2018-11-23T17:27:11Z-
dc.date.available2018-11-23T17:27:11Z-
dc.date.issued2004
dc.identifier.issn1355-557X
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10553/47913-
dc.description.abstractImmature gilthead sea bream (Sparus aurata L.) with a mean initial weight of 25.6 g were reared over 11 months to market size under different photoperiods: 16L:8D; 24L:0D and a control. Differences in final mean weight were significant between the three treatments (P<0.001): 16L:8D, 465.0 g; 24L:0D, 445.9 g; control, 402.6 g. Fish from the 24L:0D consumed most while 16L:8D fish converted it most efficiently. The lipid content of fillets was lower (P<0.05) for the 24L:0D (5.37+/-0.16 g 100 g(-1) of fillet) than for the control (6.02+/-0.12 g), and the moisture content lower for the control than for either treatment groups. Skin luminosity (L-*) was directly related to the number of hours of light exposure.
dc.publisher1355-557X
dc.relation.ispartofAquaculture Research
dc.sourceAquaculture Research[ISSN 1355-557X],v. 35 (13), p. 1207-1212
dc.subject.otherMelanin-Concentrating Hormone
dc.subject.otherSexual-Maturation
dc.subject.otherDietary-Protein
dc.subject.otherSomatic Growth
dc.subject.otherRainbow-Trout
dc.subject.otherSurvival
dc.subject.otherDaylength
dc.subject.otherQuality
dc.subject.otherRegimes
dc.subject.otherMuscle
dc.titleThe effects of long-day photoperiod on growth, body composition and skin colour in immature gilthead sea bream (Sparus aurata L.)
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/Articlees
dc.typeArticlees
dc.identifier.doi10.1111/j.1365-2109.2004.01126.x
dc.identifier.scopus6944249049
dc.identifier.isi000224444000004
dcterms.isPartOfAquaculture Research
dcterms.sourceAquaculture Research[ISSN 1355-557X],v. 35 (13), p. 1207-1212
dc.contributor.authorscopusid6601933913
dc.contributor.authorscopusid57201126472
dc.contributor.authorscopusid6701710018
dc.contributor.authorscopusid6701451831
dc.contributor.authorscopusid35092907000
dc.description.lastpage1212
dc.description.firstpage1207
dc.relation.volume35
dc.type2Artículoes
dc.identifier.wosWOS:000224444000004
dc.contributor.daisngid1058194
dc.contributor.daisngid1136306
dc.contributor.daisngid298051
dc.contributor.daisngid1009633
dc.contributor.daisngid2206548
dc.identifier.investigatorRIDM-5052-2018
dc.identifier.investigatorRIDB-4493-2010
dc.contributor.wosstandardWOS:Gines, R
dc.contributor.wosstandardWOS:Afonso, JM
dc.contributor.wosstandardWOS:Arguello, A
dc.contributor.wosstandardWOS:Zamorano, MJ
dc.contributor.wosstandardWOS:Lopez, JL
dc.date.coverdateNoviembre 2004
dc.identifier.ulpgces
dc.description.jcr0,676
dc.description.jcrqQ3
dc.description.scieSCIE
item.fulltextSin texto completo-
item.grantfulltextnone-
crisitem.author.deptGIR Grupo de Investigación en Acuicultura-
crisitem.author.deptIU de Investigación en Acuicultura Sostenible y Ec-
crisitem.author.deptDepartamento de Patología Animal, Producción Animal, Bromatología y Tecnología de Los Alimentos-
crisitem.author.deptGIR Grupo de Investigación en Acuicultura-
crisitem.author.deptIU de Investigación en Acuicultura Sostenible y Ec-
crisitem.author.deptDepartamento de Patología Animal, Producción Animal, Bromatología y Tecnología de Los Alimentos-
crisitem.author.deptGIR IUSA-ONEHEALTH 4. Producción y Biotecnología Animal-
crisitem.author.deptIU de Sanidad Animal y Seguridad Alimentaria-
crisitem.author.deptDepartamento de Patología Animal, Producción Animal, Bromatología y Tecnología de Los Alimentos-
crisitem.author.deptGIR Grupo de Investigación en Acuicultura-
crisitem.author.deptIU de Investigación en Acuicultura Sostenible y Ec-
crisitem.author.deptDepartamento de Patología Animal, Producción Animal, Bromatología y Tecnología de Los Alimentos-
crisitem.author.orcid0000-0003-3675-5205-
crisitem.author.orcid0000-0002-4426-0678-
crisitem.author.orcid0000-0003-1569-9152-
crisitem.author.parentorgIU de Investigación en Acuicultura Sostenible y Ec-
crisitem.author.parentorgIU de Investigación en Acuicultura Sostenible y Ec-
crisitem.author.parentorgIU de Sanidad Animal y Seguridad Alimentaria-
crisitem.author.parentorgIU de Investigación en Acuicultura Sostenible y Ec-
crisitem.author.fullNameGinés Ruiz, Rafael-
crisitem.author.fullNameAfonso López, Juan Manuel-
crisitem.author.fullNameArgüello Henríquez, Anastasio-
crisitem.author.fullNameZamorano Serrano, María Jesús-
Colección:Artículos
Vista resumida

Google ScholarTM

Verifica

Altmetric


Comparte



Exporta metadatos



Los elementos en ULPGC accedaCRIS están protegidos por derechos de autor con todos los derechos reservados, a menos que se indique lo contrario.