Identificador persistente para citar o vincular este elemento: http://hdl.handle.net/10553/47261
Campo DC Valoridioma
dc.contributor.authorRodríguez López, Luís Alfonsoen_US
dc.contributor.authorGallardo, C. S.en_US
dc.contributor.authorAcosta Arbelo, Félix Antonioen_US
dc.contributor.authorNieto, T. P.en_US
dc.contributor.authorAcosta Hernández, Begoña Maríaen_US
dc.contributor.authorReal Valcárcel, Fernandoen_US
dc.contributor.otherAcosta-Hernandez, Begona-
dc.contributor.otherNieto, Teresa P-
dc.contributor.otherFarto Seguin, Rosa-
dc.date.accessioned2018-11-23T12:07:23Z-
dc.date.available2018-11-23T12:07:23Z-
dc.date.issued1998en_US
dc.identifier.issn0140-7775en_US
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10553/47261-
dc.description.abstractStrains of Hafnia alvei caused mortalities in brown trout, Salmo trutta L., following intraperitoneal injection with LD50 values ranging between 1.3 x 10(4) and 2.5 x 10(7) bacteria fish(-1). These values are considered to represent a high to moderate degree of virulence. Virulent strains were isolated from non-fish sources. Fish surviving the LD50 values continued to harbour the organism in the kidney, suggesting the establishment of a carrier state.en_US
dc.languageengen_US
dc.publisher0140-7775
dc.relation.ispartofJournal of Fish Diseasesen_US
dc.sourceJournal of Fish Diseases [ISSN 0140-7775], v. 21 (5), p. 365-369en_US
dc.subject240111 Patología animalen_US
dc.subject310907 Patologíaen_US
dc.subject.otherBacteriumen_US
dc.subject.otherSepticemiaen_US
dc.subject.otherHafnia alveien_US
dc.subject.otherMortalityen_US
dc.subject.otherBrown trouten_US
dc.subject.otherSalmo trutta Len_US
dc.titleHafnia alvei as an opportunistic pathogen causing mortality in brown trout, Salmo trutta Len_US
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/Articleen_US
dc.typeArticleen_US
dc.identifier.doi10.1046/j.1365-2761.1998.00116.xen_US
dc.identifier.scopus0031669298-
dc.identifier.isi000076448500005-
dcterms.isPartOfJournal Of Fish Diseases
dcterms.sourceJournal Of Fish Diseases[ISSN 0140-7775],v. 21 (5), p. 365-369
dc.contributor.authorscopusid56645624700-
dc.contributor.authorscopusid7004335861-
dc.contributor.authorscopusid56269311600-
dc.contributor.authorscopusid6701786745-
dc.contributor.authorscopusid7003318391-
dc.contributor.authorscopusid7005397318-
dc.description.lastpage369en_US
dc.description.firstpage365en_US
dc.relation.volume21en_US
dc.investigacionCiencias de la Saluden_US
dc.type2Artículoen_US
dc.identifier.wosWOS:000076448500005-
dc.contributor.daisngid34639799-
dc.contributor.daisngid2684819-
dc.contributor.daisngid4380299-
dc.contributor.daisngid1053372-
dc.contributor.daisngid878226-
dc.contributor.daisngid1053035-
dc.contributor.daisngid1422265-
dc.contributor.daisngid32158446-
dc.contributor.daisngid935046-
dc.identifier.investigatorRIDK-3822-2017-
dc.identifier.investigatorRIDNo ID-
dc.identifier.investigatorRIDNo ID-
dc.utils.revisionen_US
dc.contributor.wosstandardWOS:Rodriguez, LA-
dc.contributor.wosstandardWOS:Gallardo, CS-
dc.contributor.wosstandardWOS:Acosta, F-
dc.contributor.wosstandardWOS:Nieto, TP-
dc.contributor.wosstandardWOS:Acosta, B-
dc.contributor.wosstandardWOS:Real, F-
dc.date.coverdateEnero 1998en_US
dc.identifier.ulpgcen_US
dc.contributor.buulpgcBU-VETen_US
dc.description.jcr1,239
dc.description.jcrqQ1
dc.description.scieSCIE
item.grantfulltextnone-
item.fulltextSin texto completo-
crisitem.author.deptGIR Grupo de Investigación en Acuicultura-
crisitem.author.deptIU de Investigación en Acuicultura Sostenible y Ec-
crisitem.author.deptDepartamento de Patología Animal, Producción Animal, Bromatología y Tecnología de Los Alimentos-
crisitem.author.deptGIR IUSA-ONE HEALTH 2 - Sanidad Animal de la Acuicultura y Especies Silvestres, Enfermedades Infecciosas y Seguridad Alimentaria-
crisitem.author.deptIU de Sanidad Animal y Seguridad Alimentaria-
crisitem.author.deptDepartamento de Patología Animal, Producción Animal, Bromatología y Tecnología de Los Alimentos-
crisitem.author.deptGIR IUSA-ONE HEALTH 2 - Sanidad Animal de la Acuicultura y Especies Silvestres, Enfermedades Infecciosas y Seguridad Alimentaria-
crisitem.author.deptIU de Sanidad Animal y Seguridad Alimentaria-
crisitem.author.deptDepartamento de Patología Animal, Producción Animal, Bromatología y Tecnología de Los Alimentos-
crisitem.author.orcid0000-0002-1098-7529-
crisitem.author.orcid0000-0002-0397-4244-
crisitem.author.orcid0000-0001-6526-0354-
crisitem.author.parentorgIU de Investigación en Acuicultura Sostenible y Ec-
crisitem.author.parentorgIU de Sanidad Animal y Seguridad Alimentaria-
crisitem.author.parentorgIU de Sanidad Animal y Seguridad Alimentaria-
crisitem.author.fullNameAcosta Arbelo, Félix Antonio-
crisitem.author.fullNameAcosta Hernández, Begoña María-
crisitem.author.fullNameReal Valcárcel, Fernando-
Colección:Artículos
Vista resumida

Citas SCOPUSTM   

11
actualizado el 08-dic-2024

Citas de WEB OF SCIENCETM
Citations

11
actualizado el 08-dic-2024

Visitas

133
actualizado el 24-ago-2024

Google ScholarTM

Verifica

Altmetric


Comparte



Exporta metadatos



Los elementos en ULPGC accedaCRIS están protegidos por derechos de autor con todos los derechos reservados, a menos que se indique lo contrario.