Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/10553/47261
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorRodríguez López, Luís Alfonsoen_US
dc.contributor.authorGallardo, C. S.en_US
dc.contributor.authorAcosta Arbelo, Félix Antonioen_US
dc.contributor.authorNieto, T. P.en_US
dc.contributor.authorAcosta Hernández, Begoña Maríaen_US
dc.contributor.authorReal Valcárcel, Fernandoen_US
dc.contributor.otherAcosta-Hernandez, Begona-
dc.contributor.otherNieto, Teresa P-
dc.contributor.otherFarto Seguin, Rosa-
dc.date.accessioned2018-11-23T12:07:23Z-
dc.date.available2018-11-23T12:07:23Z-
dc.date.issued1998en_US
dc.identifier.issn0140-7775en_US
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10553/47261-
dc.description.abstractStrains of Hafnia alvei caused mortalities in brown trout, Salmo trutta L., following intraperitoneal injection with LD50 values ranging between 1.3 x 10(4) and 2.5 x 10(7) bacteria fish(-1). These values are considered to represent a high to moderate degree of virulence. Virulent strains were isolated from non-fish sources. Fish surviving the LD50 values continued to harbour the organism in the kidney, suggesting the establishment of a carrier state.en_US
dc.languageengen_US
dc.publisher0140-7775
dc.relation.ispartofJournal of Fish Diseasesen_US
dc.sourceJournal of Fish Diseases [ISSN 0140-7775], v. 21 (5), p. 365-369en_US
dc.subject240111 Patología animalen_US
dc.subject310907 Patologíaen_US
dc.subject.otherBacteriumen_US
dc.subject.otherSepticemiaen_US
dc.subject.otherHafnia alveien_US
dc.subject.otherMortalityen_US
dc.subject.otherBrown trouten_US
dc.subject.otherSalmo trutta Len_US
dc.titleHafnia alvei as an opportunistic pathogen causing mortality in brown trout, Salmo trutta Len_US
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/Articleen_US
dc.typeArticleen_US
dc.identifier.doi10.1046/j.1365-2761.1998.00116.xen_US
dc.identifier.scopus0031669298-
dc.identifier.isi000076448500005-
dcterms.isPartOfJournal Of Fish Diseases
dcterms.sourceJournal Of Fish Diseases[ISSN 0140-7775],v. 21 (5), p. 365-369
dc.contributor.authorscopusid56645624700-
dc.contributor.authorscopusid7004335861-
dc.contributor.authorscopusid56269311600-
dc.contributor.authorscopusid6701786745-
dc.contributor.authorscopusid7003318391-
dc.contributor.authorscopusid7005397318-
dc.description.lastpage369en_US
dc.description.firstpage365en_US
dc.relation.volume21en_US
dc.investigacionCiencias de la Saluden_US
dc.type2Artículoen_US
dc.identifier.wosWOS:000076448500005-
dc.contributor.daisngid34639799-
dc.contributor.daisngid2684819-
dc.contributor.daisngid4380299-
dc.contributor.daisngid1053372-
dc.contributor.daisngid878226-
dc.contributor.daisngid1053035-
dc.contributor.daisngid1422265-
dc.contributor.daisngid32158446-
dc.contributor.daisngid935046-
dc.identifier.investigatorRIDK-3822-2017-
dc.identifier.investigatorRIDNo ID-
dc.identifier.investigatorRIDNo ID-
dc.utils.revisionen_US
dc.contributor.wosstandardWOS:Rodriguez, LA-
dc.contributor.wosstandardWOS:Gallardo, CS-
dc.contributor.wosstandardWOS:Acosta, F-
dc.contributor.wosstandardWOS:Nieto, TP-
dc.contributor.wosstandardWOS:Acosta, B-
dc.contributor.wosstandardWOS:Real, F-
dc.date.coverdateEnero 1998en_US
dc.identifier.ulpgcen_US
dc.contributor.buulpgcBU-VETen_US
dc.description.jcr1,239
dc.description.jcrqQ1
dc.description.scieSCIE
item.grantfulltextnone-
item.fulltextSin texto completo-
crisitem.author.deptGrupo de Investigación en Acuicultura-
crisitem.author.deptIU de Investigación en Acuicultura Sostenible y Ec-
crisitem.author.deptPatología Animal, Producción Animal, Bromatología y Tecnología de Los Alimentos-
crisitem.author.deptSanidad de la Acuicultura y Especies Silvestres, Enfermedades Infecciosas-
crisitem.author.deptIU de Sanidad Animal y Seguridad Alimentaria-
crisitem.author.deptPatología Animal, Producción Animal, Bromatología y Tecnología de Los Alimentos-
crisitem.author.deptSanidad de la Acuicultura y Especies Silvestres, Enfermedades Infecciosas-
crisitem.author.deptIU de Sanidad Animal y Seguridad Alimentaria-
crisitem.author.deptPatología Animal, Producción Animal, Bromatología y Tecnología de Los Alimentos-
crisitem.author.orcid0000-0002-1098-7529-
crisitem.author.orcid0000-0002-0397-4244-
crisitem.author.parentorgIU de Investigación en Acuicultura Sostenible y Ec-
crisitem.author.parentorgIU de Sanidad Animal y Seguridad Alimentaria-
crisitem.author.parentorgIU de Sanidad Animal y Seguridad Alimentaria-
crisitem.author.fullNameAcosta Arbelo, Félix Antonio-
crisitem.author.fullNameAcosta Hernández, Begoña María-
crisitem.author.fullNameReal Valcárcel, Fernando-
Appears in Collections:Artículos
Show simple item record

SCOPUSTM   
Citations

11
checked on Sep 19, 2021

WEB OF SCIENCETM
Citations

11
checked on Sep 19, 2021

Page view(s)

35
checked on Sep 11, 2021

Google ScholarTM

Check

Altmetric


Share



Export metadata



Items in accedaCRIS are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.