Identificador persistente para citar o vincular este elemento: http://hdl.handle.net/10553/47243
Campo DC Valoridioma
dc.contributor.authorAcosta, Felix-
dc.contributor.authorVega, Judit-
dc.contributor.authorSorroza, Lita-
dc.contributor.authorRomán, Lorena-
dc.contributor.authorBravo, Jimena-
dc.contributor.authorVivas, José-
dc.contributor.authorPadilla Castillo, Daniel Fermín-
dc.contributor.authorReal Valcárcel, Fernando-
dc.date.accessioned2018-11-23T11:58:52Z-
dc.date.available2018-11-23T11:58:52Z-
dc.date.issued2010-
dc.identifier.issn0388-788X-
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10553/47243-
dc.description.abstractHafnia alvei is a Gram-negative bacillus that belongs to the family Enterobacteriaceae and has been isolated from different fish species. H. alvei causes a wide variety of diseases, including hemorrhagic septicemia, kidney lesions and mortality in different fish species, as rainbow trout Oncorhynchus mykiss, cherry salmon O. masou, and brown trout Salmo trutta. The aim of this study is to investigate the interaction of different H. alvei strains with RTG-2 by gentamicin protection and immunofluorescence assays. Our results demonstrated a considerable potential of H. alvei to attach to RTG-2 cells, and that the internalized strains remained viable in the cells for 48 h.-
dc.languagespa-
dc.publisher0388-788X-
dc.relation.ispartofFish Pathology-
dc.sourceFish Pathology[ISSN 0388-788X],v. 45, p. 179-182-
dc.subject.otherRainbow-Trout-
dc.subject.otherBrown Trout-
dc.subject.otherCells-
dc.subject.otherIdentification-
dc.subject.otherSystem-
dc.titleStudy of adherence, invasion and survival of Hafnia alvei in RTG-2-
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/Article-
dc.typeArticle-
dc.identifier.doi10.3147/jsfp.45.179-
dc.identifier.scopus80052384876-
dc.identifier.isi000287637900006-
dc.contributor.orcid#NODATA#-
dc.contributor.orcid#NODATA#-
dc.contributor.orcid#NODATA#-
dc.contributor.orcid#NODATA#-
dc.contributor.orcid#NODATA#-
dc.contributor.orcid#NODATA#-
dc.contributor.orcid#NODATA#-
dc.contributor.orcid#NODATA#-
dc.contributor.authorscopusid7005088705-
dc.contributor.authorscopusid56269311600-
dc.contributor.authorscopusid35068773000-
dc.contributor.authorscopusid49664048200-
dc.contributor.authorscopusid50661926900-
dc.contributor.authorscopusid23059544100-
dc.contributor.authorscopusid7005397318-
dc.contributor.authorscopusid7006473722-
dc.description.lastpage182-
dc.identifier.issue4-
dc.description.firstpage179-
dc.relation.volume45-
dc.investigacionCiencias de la Salud-
dc.type2Artículo-
dc.contributor.daisngid31455203-
dc.contributor.daisngid1422265-
dc.contributor.daisngid7394693-
dc.contributor.daisngid6999849-
dc.contributor.daisngid6180345-
dc.contributor.daisngid1844262-
dc.contributor.daisngid32158446-
dc.contributor.daisngid8174349-
dc.utils.revision-
dc.contributor.wosstandardWOS:Padilla, D-
dc.contributor.wosstandardWOS:Acosta, F-
dc.contributor.wosstandardWOS:Vega, J-
dc.contributor.wosstandardWOS:Sorroza, L-
dc.contributor.wosstandardWOS:Roman, L-
dc.contributor.wosstandardWOS:Bravo, J-
dc.contributor.wosstandardWOS:Real, F-
dc.contributor.wosstandardWOS:Vivas, J-
dc.date.coverdateDiciembre 2010-
dc.identifier.ulpgc-
dc.contributor.buulpgcBU-VET-
dc.description.jcr0,714-
dc.description.jcrqQ3-
dc.description.scieSCIE-
item.grantfulltextnone-
item.fulltextSin texto completo-
crisitem.author.deptGIR Grupo de Investigación en Acuicultura-
crisitem.author.deptIU de Investigación en Acuicultura Sostenible y Ec-
crisitem.author.deptDepartamento de Patología Animal, Producción Animal, Bromatología y Tecnología de Los Alimentos-
crisitem.author.deptGIR Grupo de Investigación en Acuicultura-
crisitem.author.deptIU de Investigación en Acuicultura Sostenible y Ec-
crisitem.author.deptDepartamento de Biología-
crisitem.author.deptGIR IUSA-ONE HEALTH 2.-Sanidad Animal de la Acuicultura y Especies Silvestres, Enfermedades Infecciosas y Seguridad Alimentaria-
crisitem.author.deptIU de Sanidad Animal y Seguridad Alimentaria-
crisitem.author.deptDepartamento de Patología Animal, Producción Animal, Bromatología y Tecnología de Los Alimentos-
crisitem.author.deptGIR IUSA-ONE HEALTH 2.-Sanidad Animal de la Acuicultura y Especies Silvestres, Enfermedades Infecciosas y Seguridad Alimentaria-
crisitem.author.deptIU de Sanidad Animal y Seguridad Alimentaria-
crisitem.author.deptDepartamento de Patología Animal, Producción Animal, Bromatología y Tecnología de Los Alimentos-
crisitem.author.orcid0000-0002-1098-7529-
crisitem.author.orcid0000-0002-3237-1020-
crisitem.author.orcid0000-0002-6678-5029-
crisitem.author.orcid0000-0001-6526-0354-
crisitem.author.parentorgIU de Investigación en Acuicultura Sostenible y Ec-
crisitem.author.parentorgIU de Investigación en Acuicultura Sostenible y Ec-
crisitem.author.parentorgIU de Sanidad Animal y Seguridad Alimentaria-
crisitem.author.parentorgIU de Sanidad Animal y Seguridad Alimentaria-
crisitem.author.fullNameAcosta Arbelo, Félix Antonio-
crisitem.author.fullNameBravo García, Jimena-
crisitem.author.fullNamePadilla Castillo, Daniel Fermín-
crisitem.author.fullNameReal Valcárcel, Fernando-
Colección:Artículos
Vista resumida

Google ScholarTM

Verifica

Altmetric


Comparte



Exporta metadatos



Los elementos en ULPGC accedaCRIS están protegidos por derechos de autor con todos los derechos reservados, a menos que se indique lo contrario.