Identificador persistente para citar o vincular este elemento: http://hdl.handle.net/10553/47238
Campo DC Valoridioma
dc.contributor.authorBravo, Jimena-
dc.contributor.authorReal Valcárcel, Fernando-
dc.contributor.authorOlveira, J. G.-
dc.contributor.authorGrasso, V.-
dc.contributor.authorRomán, L.-
dc.contributor.authorAcosta, F.-
dc.contributor.authorPadilla Castillo, Daniel Fermín-
dc.date.accessioned2018-11-23T11:56:29Z-
dc.date.available2018-11-23T11:56:29Z-
dc.date.issued2013-
dc.identifier.issn1050-4648-
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10553/47238-
dc.description.abstractInfections with nodavirus affect a wild and farmed fish species throughout the world, mostly from the marine environment. The aim of this work was to determine the immune status of gilthead sea bream that comes as a result of a Nodavirus infection, induced by activation of the interferon response pathway by lipopolysaccharides from Vibrio alginolyticus and the expression of interferoninduced Mx protein in liver samples. The enhancement of Mx protein gene expression was detected in liver samples of experimentally nodavirus infected fish and, furthermore, the immunostimulant LPS of V. alginolyticus decreased almost three times the virus titration with respect to no-immunized or infected with nodavirus group of fish. (c) 2012 Elsevier Ltd. All rights reserved.-
dc.languageeng-
dc.publisher1050-4648-
dc.relation.ispartofFish and Shellfish Immunology-
dc.sourceFish and Shellfish Immunology[ISSN 1050-4648],v. 34, p. 383-386-
dc.subject.otherSole Solea-Senegalensis-
dc.subject.otherViral Nervous Necrosis-
dc.subject.otherEpinephelus-Septemfasciatus-
dc.subject.otherSevenband Grouper-
dc.subject.otherAntiviral State-
dc.subject.otherStriped Jack-
dc.subject.otherBetanodavirus-
dc.subject.otherProtein-
dc.subject.otherRna-
dc.subject.otherEncephalopathy-
dc.titleEffect of lipopolysaccharides from Vibrio alginolyticus on the Mx gene expression and virus recovery from gilthead sea bream (Sparus aurata L.) experimentally infected with Nodavirus-
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/Article-
dc.typeArticle-
dc.identifier.doi10.1016/j.fsi.2012.10.012-
dc.identifier.pmid23092730-
dc.identifier.scopus84871617442-
dc.identifier.isi000314743600046-
dc.contributor.orcid#NODATA#-
dc.contributor.orcid#NODATA#-
dc.contributor.orcid#NODATA#-
dc.contributor.orcid#NODATA#-
dc.contributor.orcid#NODATA#-
dc.contributor.orcid#NODATA#-
dc.contributor.orcid#NODATA#-
dc.contributor.authorscopusid23059544100-
dc.contributor.authorscopusid7005397318-
dc.contributor.authorscopusid7005088705-
dc.contributor.authorscopusid12795075200-
dc.contributor.authorscopusid23060092500-
dc.contributor.authorscopusid50661926900-
dc.contributor.authorscopusid56269311600-
dc.description.lastpage386-
dc.identifier.issue1-
dc.description.firstpage383-
dc.relation.volume34-
dc.investigacionCiencias de la Salud-
dc.type2Artículo-
dc.contributor.daisngid1844262-
dc.contributor.daisngid29464210-
dc.contributor.daisngid1039753-
dc.contributor.daisngid2483725-
dc.contributor.daisngid345205-
dc.contributor.daisngid6180345-
dc.contributor.daisngid878226-
dc.utils.revision-
dc.contributor.wosstandardWOS:Bravo, J-
dc.contributor.wosstandardWOS:Real, F-
dc.contributor.wosstandardWOS:Padilla, D-
dc.contributor.wosstandardWOS:Olveira, JG-
dc.contributor.wosstandardWOS:Grasso, V-
dc.contributor.wosstandardWOS:Roman, L-
dc.contributor.wosstandardWOS:Acosta, F-
dc.date.coverdateEnero 2013-
dc.identifier.ulpgc-
dc.contributor.buulpgcBU-VET-
dc.description.sjr1,001-
dc.description.jcr3,034-
dc.description.sjrqQ1-
dc.description.jcrqQ1-
dc.description.scieSCIE-
item.grantfulltextnone-
item.fulltextSin texto completo-
crisitem.author.deptGIR Grupo de Investigación en Acuicultura-
crisitem.author.deptIU de Investigación en Acuicultura Sostenible y Ec-
crisitem.author.deptGIR IUSA-ONE HEALTH 2 - Sanidad Animal de la Acuicultura y Especies Silvestres, Enfermedades Infecciosas y Seguridad Alimentaria-
crisitem.author.deptIU de Sanidad Animal y Seguridad Alimentaria-
crisitem.author.deptDepartamento de Patología Animal, Producción Animal, Bromatología y Tecnología de Los Alimentos-
crisitem.author.deptGIR Grupo de Investigación en Acuicultura-
crisitem.author.deptIU de Investigación en Acuicultura Sostenible y Ec-
crisitem.author.deptDepartamento de Patología Animal, Producción Animal, Bromatología y Tecnología de Los Alimentos-
crisitem.author.deptGIR IUSA-ONE HEALTH 2 - Sanidad Animal de la Acuicultura y Especies Silvestres, Enfermedades Infecciosas y Seguridad Alimentaria-
crisitem.author.deptIU de Sanidad Animal y Seguridad Alimentaria-
crisitem.author.deptDepartamento de Patología Animal, Producción Animal, Bromatología y Tecnología de Los Alimentos-
crisitem.author.orcid0000-0002-3237-1020-
crisitem.author.orcid0000-0001-6526-0354-
crisitem.author.orcid0000-0002-1098-7529-
crisitem.author.orcid0000-0002-6678-5029-
crisitem.author.parentorgIU de Investigación en Acuicultura Sostenible y Ec-
crisitem.author.parentorgIU de Sanidad Animal y Seguridad Alimentaria-
crisitem.author.parentorgIU de Investigación en Acuicultura Sostenible y Ec-
crisitem.author.parentorgIU de Sanidad Animal y Seguridad Alimentaria-
crisitem.author.fullNameBravo García,Jimena-
crisitem.author.fullNameReal Valcárcel, Fernando-
crisitem.author.fullNameAcosta Arbelo, Félix Antonio-
crisitem.author.fullNamePadilla Castillo, Daniel Fermín-
Colección:Artículos
Vista resumida

Citas SCOPUSTM   

10
actualizado el 17-nov-2024

Citas de WEB OF SCIENCETM
Citations

10
actualizado el 17-nov-2024

Visitas

110
actualizado el 13-jul-2024

Google ScholarTM

Verifica

Altmetric


Comparte



Exporta metadatos



Los elementos en ULPGC accedaCRIS están protegidos por derechos de autor con todos los derechos reservados, a menos que se indique lo contrario.