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http://hdl.handle.net/10553/45548
Campo DC | Valor | idioma |
---|---|---|
dc.contributor.author | Castro Alonso, Pedro Luis | en_US |
dc.contributor.author | Millán Larriva, Rafael | en_US |
dc.contributor.author | Penedo Padrón, Juan Carlos | en_US |
dc.contributor.author | Sanjuán Velázquez, Esther | en_US |
dc.contributor.author | Santana Del Pino, Ángelo | en_US |
dc.contributor.author | Caballero Cansino, María José | en_US |
dc.contributor.other | Caballero, Maria Jose | - |
dc.contributor.other | Santana del Pino, Angelo | - |
dc.contributor.other | , Rafael | - |
dc.date.accessioned | 2018-11-22T10:42:38Z | - |
dc.date.available | 2018-11-22T10:42:38Z | - |
dc.date.issued | 2012 | en_US |
dc.identifier.issn | 1049-8850 | en_US |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/10553/45548 | - |
dc.description.abstract | Total volatile base nitrogen (TVBN) is a widely used fish spoilage indicator. Because TVBN is typically measured from muscle extracts, analytical laboratories would benefit from understanding how different conditions for storing extracts affect TVBN results. To examine this question, extracts from the muscle of gilthead sea bream (Sparus aurata) were prepared and stored. Different storage temperatures (4, -20, and -80º C) and storage periods (7 days to 2 months) were tested. To compare how well the different storage conditions worked for different TVBN levels, the study took advantage of the fact that TVBN values change depending on how long the gilthead sea bream is stored before extracts are prepared. Extracts were prepared from fish maintained in ice for 0, 4, and 10 days postmortem. Comparing the storage conditions tested, all offered statistically identical results independent of the storage period and temperature. Nevertheless, only the extract maintained at 4º C for 7 days achieved statistically equal values to not stored extracts. | en_US |
dc.language | eng | en_US |
dc.publisher | 1049-8850 | |
dc.relation.ispartof | Journal of Aquatic Food Product Technology | en_US |
dc.source | Journal Of Aquatic Food Product Technology [ISSN 1049-8850], v. 21 (5), p. 519-523 | en_US |
dc.subject | 251092 Acuicultura marina | en_US |
dc.subject.other | TVBN | en_US |
dc.subject.other | Sea bream | en_US |
dc.subject.other | Aquaculture | en_US |
dc.subject.other | Shelf life | en_US |
dc.subject.other | Ice storage | en_US |
dc.subject.other | Fish spoilage | en_US |
dc.title | Effect of storage conditions on total volatile base nitrogen determinations in fish muscle extracts | en_US |
dc.type | info:eu-repo/semantics/Article | en_US |
dc.type | Article | en_US |
dc.identifier.doi | 10.1080/10498850.2011.610917 | en_US |
dc.identifier.scopus | 84867467172 | - |
dc.identifier.isi | 000313946700011 | - |
dcterms.isPartOf | Journal Of Aquatic Food Product Technology | |
dcterms.source | Journal Of Aquatic Food Product Technology[ISSN 1049-8850],v. 21 (5), p. 519-523 | |
dc.contributor.authorscopusid | 57202593727 | - |
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dc.description.lastpage | 523 | en_US |
dc.description.firstpage | 519 | en_US |
dc.relation.volume | 21 | en_US |
dc.investigacion | Ciencias de la Salud | en_US |
dc.type2 | Artículo | en_US |
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dc.contributor.wosstandard | WOS:Castro, P | - |
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dc.contributor.wosstandard | WOS:Penedo, JC | - |
dc.contributor.wosstandard | WOS:Sanjuan, E | - |
dc.contributor.wosstandard | WOS:Santana, A | - |
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dc.date.coverdate | Octubre 2012 | en_US |
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crisitem.author.dept | GIR Grupo de Investigación en Acuicultura | - |
crisitem.author.dept | IU de Investigación en Acuicultura Sostenible y Ec | - |
crisitem.author.dept | Departamento de Morfología | - |
crisitem.author.dept | GIR OHAPA (Higiene y Protección Alimentaria) Grupo de Investigación | - |
crisitem.author.dept | GIR OHAPA (Higiene y Protección Alimentaria) Grupo de Investigación | - |
crisitem.author.dept | Departamento de Patología Animal, Producción Animal, Bromatología y Tecnología de Los Alimentos | - |
crisitem.author.dept | GIR OHAPA (Higiene y Protección Alimentaria) Grupo de Investigación | - |
crisitem.author.dept | Departamento de Patología Animal, Producción Animal, Bromatología y Tecnología de Los Alimentos | - |
crisitem.author.dept | GIR Estadística | - |
crisitem.author.dept | Departamento de Matemáticas | - |
crisitem.author.dept | GIR IUSA-ONEHEALTH 3: Histología y Patología Veterinaria y Forense (Terrestre y Marina) | - |
crisitem.author.dept | IU de Sanidad Animal y Seguridad Alimentaria | - |
crisitem.author.dept | Departamento de Morfología | - |
crisitem.author.orcid | 0000-0002-0395-899X | - |
crisitem.author.orcid | 0000-0003-0822-4861 | - |
crisitem.author.orcid | 0000-0002-4789-8124 | - |
crisitem.author.orcid | 0000-0002-6513-4814 | - |
crisitem.author.orcid | 0000-0002-2575-0997 | - |
crisitem.author.parentorg | IU de Investigación en Acuicultura Sostenible y Ec | - |
crisitem.author.parentorg | Departamento de Patología Animal, Producción Animal, Bromatología y Tecnología de Los Alimentos | - |
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crisitem.author.fullName | Castro Alonso, Pedro Luis | - |
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crisitem.author.fullName | Caballero Cansino, María José | - |
Colección: | Artículos |
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