Identificador persistente para citar o vincular este elemento: http://hdl.handle.net/10553/45548
Campo DC Valoridioma
dc.contributor.authorCastro Alonso, Pedro Luisen_US
dc.contributor.authorMillán Larriva, Rafaelen_US
dc.contributor.authorPenedo Padrón, Juan Carlosen_US
dc.contributor.authorSanjuán Velázquez, Estheren_US
dc.contributor.authorSantana Del Pino, Ángeloen_US
dc.contributor.authorCaballero Cansino, María Joséen_US
dc.contributor.otherCaballero, Maria Jose-
dc.contributor.otherSantana del Pino, Angelo-
dc.contributor.other, Rafael-
dc.date.accessioned2018-11-22T10:42:38Z-
dc.date.available2018-11-22T10:42:38Z-
dc.date.issued2012en_US
dc.identifier.issn1049-8850en_US
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10553/45548-
dc.description.abstractTotal volatile base nitrogen (TVBN) is a widely used fish spoilage indicator. Because TVBN is typically measured from muscle extracts, analytical laboratories would benefit from understanding how different conditions for storing extracts affect TVBN results. To examine this question, extracts from the muscle of gilthead sea bream (Sparus aurata) were prepared and stored. Different storage temperatures (4, -20, and -80º C) and storage periods (7 days to 2 months) were tested. To compare how well the different storage conditions worked for different TVBN levels, the study took advantage of the fact that TVBN values change depending on how long the gilthead sea bream is stored before extracts are prepared. Extracts were prepared from fish maintained in ice for 0, 4, and 10 days postmortem. Comparing the storage conditions tested, all offered statistically identical results independent of the storage period and temperature. Nevertheless, only the extract maintained at 4º C for 7 days achieved statistically equal values to not stored extracts.en_US
dc.languageengen_US
dc.publisher1049-8850
dc.relation.ispartofJournal of Aquatic Food Product Technologyen_US
dc.sourceJournal Of Aquatic Food Product Technology [ISSN 1049-8850], v. 21 (5), p. 519-523en_US
dc.subject251092 Acuicultura marinaen_US
dc.subject.otherTVBNen_US
dc.subject.otherSea breamen_US
dc.subject.otherAquacultureen_US
dc.subject.otherShelf lifeen_US
dc.subject.otherIce storageen_US
dc.subject.otherFish spoilageen_US
dc.titleEffect of storage conditions on total volatile base nitrogen determinations in fish muscle extractsen_US
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/Articleen_US
dc.typeArticleen_US
dc.identifier.doi10.1080/10498850.2011.610917en_US
dc.identifier.scopus84867467172-
dc.identifier.isi000313946700011-
dcterms.isPartOfJournal Of Aquatic Food Product Technology
dcterms.sourceJournal Of Aquatic Food Product Technology[ISSN 1049-8850],v. 21 (5), p. 519-523
dc.contributor.authorscopusid57202593727-
dc.contributor.authorscopusid7004297847-
dc.contributor.authorscopusid36868957100-
dc.contributor.authorscopusid6603550348-
dc.contributor.authorscopusid56554207500-
dc.contributor.authorscopusid7102935199-
dc.description.lastpage523en_US
dc.description.firstpage519en_US
dc.relation.volume21en_US
dc.investigacionCiencias de la Saluden_US
dc.type2Artículoen_US
dc.identifier.wosWOS:000313946700011-
dc.contributor.daisngid20558740-
dc.contributor.daisngid30737375-
dc.contributor.daisngid30348919-
dc.contributor.daisngid2107801-
dc.contributor.daisngid10189331-
dc.contributor.daisngid2418745-
dc.contributor.daisngid2332689-
dc.contributor.daisngid436538-
dc.identifier.investigatorRIDJ-6599-2017-
dc.identifier.investigatorRIDNo ID-
dc.identifier.investigatorRIDNo ID-
dc.utils.revisionen_US
dc.contributor.wosstandardWOS:Castro, P-
dc.contributor.wosstandardWOS:Millan, R-
dc.contributor.wosstandardWOS:Penedo, JC-
dc.contributor.wosstandardWOS:Sanjuan, E-
dc.contributor.wosstandardWOS:Santana, A-
dc.contributor.wosstandardWOS:Caballero, MJ-
dc.date.coverdateOctubre 2012en_US
dc.identifier.ulpgcen_US
dc.contributor.buulpgcBU-VETen_US
dc.description.sjr0,429
dc.description.jcr0,737
dc.description.sjrqQ3
dc.description.jcrqQ3
dc.description.scieSCIE
item.fulltextSin texto completo-
item.grantfulltextnone-
crisitem.author.deptGIR Grupo de Investigación en Acuicultura-
crisitem.author.deptIU de Investigación en Acuicultura Sostenible y Ec-
crisitem.author.deptDepartamento de Morfología-
crisitem.author.deptGIR OHAPA (Higiene y Protección Alimentaria) Grupo de Investigación-
crisitem.author.deptDepartamento de Patología Animal, Producción Animal, Bromatología y Tecnología de Los Alimentos-
crisitem.author.deptGIR OHAPA (Higiene y Protección Alimentaria) Grupo de Investigación-
crisitem.author.deptDepartamento de Patología Animal, Producción Animal, Bromatología y Tecnología de Los Alimentos-
crisitem.author.deptGIR OHAPA (Higiene y Protección Alimentaria) Grupo de Investigación-
crisitem.author.deptDepartamento de Patología Animal, Producción Animal, Bromatología y Tecnología de Los Alimentos-
crisitem.author.deptGIR Estadística-
crisitem.author.deptDepartamento de Matemáticas-
crisitem.author.deptGIR IUSA-ONEHEALTH 3: Histología y Patología Veterinaria y Forense (Terrestre y Marina)-
crisitem.author.deptIU de Sanidad Animal y Seguridad Alimentaria-
crisitem.author.deptDepartamento de Morfología-
crisitem.author.orcid0000-0002-0395-899X-
crisitem.author.orcid0000-0003-0822-4861-
crisitem.author.orcid0000-0002-4789-8124-
crisitem.author.orcid0000-0002-6513-4814-
crisitem.author.orcid0000-0002-2575-0997-
crisitem.author.parentorgIU de Investigación en Acuicultura Sostenible y Ec-
crisitem.author.parentorgDepartamento de Patología Animal, Producción Animal, Bromatología y Tecnología de Los Alimentos-
crisitem.author.parentorgDepartamento de Patología Animal, Producción Animal, Bromatología y Tecnología de Los Alimentos-
crisitem.author.parentorgDepartamento de Patología Animal, Producción Animal, Bromatología y Tecnología de Los Alimentos-
crisitem.author.parentorgDepartamento de Matemáticas-
crisitem.author.parentorgIU de Sanidad Animal y Seguridad Alimentaria-
crisitem.author.fullNameCastro Alonso, Pedro Luis-
crisitem.author.fullNameMillán Larriva, Rafael-
crisitem.author.fullNamePenedo Padrón, Juan Carlos-
crisitem.author.fullNameSanjuán Velázquez, Esther-
crisitem.author.fullNameSantana Del Pino, Ángelo-
crisitem.author.fullNameCaballero Cansino, María José-
Colección:Artículos
Vista resumida

Citas SCOPUSTM   

30
actualizado el 21-abr-2024

Citas de WEB OF SCIENCETM
Citations

27
actualizado el 25-feb-2024

Visitas

80
actualizado el 09-mar-2024

Google ScholarTM

Verifica

Altmetric


Comparte



Exporta metadatos



Los elementos en ULPGC accedaCRIS están protegidos por derechos de autor con todos los derechos reservados, a menos que se indique lo contrario.