Identificador persistente para citar o vincular este elemento: http://hdl.handle.net/10553/44939
Campo DC Valoridioma
dc.contributor.authorCastro Alonso, Pedro Luisen_US
dc.contributor.authorCaballero Cansino, María Joséen_US
dc.contributor.authorMillán Larriva, Rafaelen_US
dc.contributor.authorGinés Ruiz, Rafaelen_US
dc.contributor.authorMontero Vítores, Danielen_US
dc.contributor.authorIzquierdo López, María Soledaden_US
dc.contributor.otherCaballero, Maria Jose-
dc.contributor.otherMontero, Daniel-
dc.contributor.other, Rafael-
dc.contributor.otherIzquierdo, Marisol-
dc.date.accessioned2018-11-22T03:50:18Z-
dc.date.available2018-11-22T03:50:18Z-
dc.date.issued2010en_US
dc.identifier.issn1438-7697en_US
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10553/44939-
dc.description.abstractImpact on proximate and fatty acids patterns of partial and complete dietary replacement of fish oil (FO) by linseed oil (LO) within on‐growing period was evaluated on marketable‐size gilthead sea bream (Sparus aurata) during 17 days of ice storage. The practical diets were factorially designed as follows: 100% FO (FO), 70% LO + 30% LO (70LO) and 100% LO (100LO). On day 0 of ice storage, there were no significant differences in proximate composition among different treatments. Fish fed FO diet showed high saturated, monounsatured and highly unsaturated fatty acids proportions, whereas fillets from fish fed LO diets increased in 18:3n‐3 content and consequently n‐3 polyunsaturated content. Furthermore, fillet from fish fed FO diets had the highest n‐3/n‐6 ratio. Throughout ice storage no significant fatty acid losses were found, with fish fed LO diets maintaining the highest 18:3n‐3 levels.en_US
dc.languageengen_US
dc.publisher1438-7697-
dc.relation.ispartofEuropean Journal of Lipid Science and Technologyen_US
dc.sourceEuropean Journal Of Lipid Science And Technology [ISSN 1438-7697], v. 112 (9), p. 985-993en_US
dc.subject251092 Acuicultura marinaen_US
dc.subject230218 Lípidosen_US
dc.subject310406 Nutriciónen_US
dc.subject.otherFatty acidsen_US
dc.subject.otherIce storageen_US
dc.subject.otherLenseed oilen_US
dc.subject.otherQualityen_US
dc.subject.otherSea breamen_US
dc.titleLinseed oil inclusion in sea bream diets: Effect on fatty acid composition during ice storageen_US
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/Articlees
dc.typeArticlees
dc.identifier.doi10.1002/ejlt.200900240
dc.identifier.scopus77956936505-
dc.identifier.isi000282662800008-
dcterms.isPartOfEuropean Journal Of Lipid Science And Technology-
dcterms.sourceEuropean Journal Of Lipid Science And Technology[ISSN 1438-7697],v. 112 (9), p. 985-993-
dc.contributor.authorscopusid57202593727-
dc.contributor.authorscopusid7102935199-
dc.contributor.authorscopusid7004297847-
dc.contributor.authorscopusid6601933913-
dc.contributor.authorscopusid35605929400-
dc.contributor.authorscopusid7103111891-
dc.description.lastpage993-
dc.description.firstpage985-
dc.relation.volume112-
dc.investigacionCiencias de la Saluden_US
dc.type2Artículoen_US
dc.identifier.wosWOS:000282662800008-
dc.contributor.daisngid910855-
dc.contributor.daisngid20558740
dc.contributor.daisngid436538-
dc.contributor.daisngid2107801-
dc.contributor.daisngid30348919
dc.contributor.daisngid1058194-
dc.contributor.daisngid233847-
dc.contributor.daisngid1047053-
dc.contributor.daisngid31444473
dc.identifier.investigatorRIDJ-6599-2017-
dc.identifier.investigatorRIDO-7108-2015-
dc.identifier.investigatorRIDNo ID-
dc.identifier.investigatorRIDNo ID-
dc.contributor.wosstandardWOS:Castro, PL
dc.contributor.wosstandardWOS:Caballero, MJ
dc.contributor.wosstandardWOS:Millan, R
dc.contributor.wosstandardWOS:Gines, R
dc.contributor.wosstandardWOS:Montero, D
dc.contributor.wosstandardWOS:Izquierdo, M
dc.date.coverdateSeptiembre 2010
dc.identifier.ulpgces
dc.description.jcr1,487
dc.description.jcrqQ2
dc.description.scieSCIE
item.fulltextSin texto completo-
item.grantfulltextnone-
crisitem.author.deptGIR Grupo de Investigación en Acuicultura-
crisitem.author.deptIU de Investigación en Acuicultura Sostenible y Ec-
crisitem.author.deptDepartamento de Morfología-
crisitem.author.deptGIR IUSA-ONEHEALTH 3: Histología y Patología Veterinaria y Forense (Terrestre y Marina)-
crisitem.author.deptIU de Sanidad Animal y Seguridad Alimentaria-
crisitem.author.deptDepartamento de Morfología-
crisitem.author.deptGIR OHAPA (Higiene y Protección Alimentaria) Grupo de Investigación-
crisitem.author.deptGIR Grupo de Investigación en Acuicultura-
crisitem.author.deptIU de Investigación en Acuicultura Sostenible y Ec-
crisitem.author.deptDepartamento de Patología Animal, Producción Animal, Bromatología y Tecnología de Los Alimentos-
crisitem.author.deptGIR Grupo de Investigación en Acuicultura-
crisitem.author.deptIU de Investigación en Acuicultura Sostenible y Ec-
crisitem.author.deptDepartamento de Biología-
crisitem.author.deptGIR Grupo de Investigación en Acuicultura-
crisitem.author.deptIU de Investigación en Acuicultura Sostenible y Ec-
crisitem.author.deptDepartamento de Biología-
crisitem.author.orcid0000-0002-0395-899X-
crisitem.author.orcid0000-0002-2575-0997-
crisitem.author.orcid0000-0003-0822-4861-
crisitem.author.orcid0000-0003-3675-5205-
crisitem.author.orcid0000-0002-4358-2157-
crisitem.author.orcid0000-0003-4297-210X-
crisitem.author.parentorgIU de Investigación en Acuicultura Sostenible y Ec-
crisitem.author.parentorgIU de Sanidad Animal y Seguridad Alimentaria-
crisitem.author.parentorgDepartamento de Patología Animal, Producción Animal, Bromatología y Tecnología de Los Alimentos-
crisitem.author.parentorgIU de Investigación en Acuicultura Sostenible y Ec-
crisitem.author.parentorgIU de Investigación en Acuicultura Sostenible y Ec-
crisitem.author.parentorgIU de Investigación en Acuicultura Sostenible y Ec-
crisitem.author.fullNameCastro Alonso, Pedro Luis-
crisitem.author.fullNameCaballero Cansino, María José-
crisitem.author.fullNameMillán Larriva,Rafael-
crisitem.author.fullNameGinés Ruiz, Rafael-
crisitem.author.fullNameMontero Vítores, Daniel-
crisitem.author.fullNameIzquierdo López, María Soledad-
Colección:Artículos
Vista resumida

Citas SCOPUSTM   

8
actualizado el 15-sep-2024

Citas de WEB OF SCIENCETM
Citations

8
actualizado el 15-sep-2024

Visitas

90
actualizado el 30-mar-2024

Google ScholarTM

Verifica

Altmetric


Comparte



Exporta metadatos



Los elementos en ULPGC accedaCRIS están protegidos por derechos de autor con todos los derechos reservados, a menos que se indique lo contrario.