Identificador persistente para citar o vincular este elemento: http://hdl.handle.net/10553/44937
Campo DC Valoridioma
dc.contributor.authorTorrecillas, S.en_US
dc.contributor.authorMakol, A.en_US
dc.contributor.authorCaballero Cansino, María Joséen_US
dc.contributor.authorMontero Vítores, Danielen_US
dc.contributor.authorGinés Ruiz, Rafaelen_US
dc.contributor.authorSweetman, J.en_US
dc.contributor.authorIzquierdo López, María Soledaden_US
dc.contributor.otherTorrecillas, Silvia-
dc.contributor.otherCaballero, Maria Jose-
dc.contributor.otherMontero, Daniel-
dc.contributor.otherIzquierdo, Marisol-
dc.date.accessioned2018-11-22T03:49:22Z-
dc.date.available2018-11-22T03:49:22Z-
dc.date.issued2011en_US
dc.identifier.issn1353-5773en_US
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10553/44937-
dc.description.abstractIn the present study, the effects of dose dietary administration of mannan oligosaccharides (MOS) (Bio‐Mos; Alltech Inc.) on growth, digestibility, liver morphology, lipid and carbohydrate metabolism enzymes, organoleptic properties, immune parameters and gastrointestinal tract mucus production were assessed. MOS dietary inclusion significantly reduced lipogenic enzymes activity in liver and resulted in a lower lipid vacuolization and more regular‐shaped morphology of hepatocytes around the sinusoidal spaces, which could be associated to a better energy and feed utilization because of the improvement of feed utilization and the reduction of feed intake found in the current experiment. Moreover, MOS inclusion enhanced phagocytic activity of head kidney leukocytes in fish fed 4 and 6 g kg−1 MOS diets at days 30, 45 and 60. Gut quantitative morphological analyses showed a marked dose‐dependent enhancement in the number of cells secreting acid mucins by unit of area which could be related to the previous improvement in resistance to bacterial infection. No effects on sensorial parameters and biochemical composition of flesh were detected.en_US
dc.languageengen_US
dc.publisher1353-5773
dc.relation.ispartofAquaculture Nutritionen_US
dc.sourceAquaculture Nutrition [ISSN 1353-5773], v. 17, p. 223-233en_US
dc.subject251092 Acuicultura marinaen_US
dc.subject3105 Peces y fauna silvestreen_US
dc.subject310507 Hábitos de alimentaciónen_US
dc.subject310406 Nutriciónen_US
dc.subject.otherSea bassen_US
dc.subject.otherMucusen_US
dc.subject.otherFlesh qualityen_US
dc.subject.otherLiver morphologyen_US
dc.subject.otherImmune parametersen_US
dc.subject.otherLypogenic enzymesen_US
dc.titleImproved feed utilization, intestinal mucus production and immune parameters in sea bass (Dicentrarchus labrax) fed mannan oligosaccharides (MOS)en_US
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/articlees
dc.typeArticlees
dc.identifier.doi10.1111/j.1365-2095.2009.00730.xen_US
dc.identifier.scopus79952522843-
dc.identifier.scopusWOS:000288223100079-
dc.identifier.isi000288223100079-
dcterms.isPartOfAquaculture Nutrition
dcterms.sourceAquaculture Nutrition[ISSN 1353-5773],v. 17 (2), p. 223-233
dc.contributor.authorscopusid21733894700-
dc.contributor.authorscopusid21733546800-
dc.contributor.authorscopusid7102935199-
dc.contributor.authorscopusid35605929400-
dc.contributor.authorscopusid6601933913-
dc.contributor.authorscopusid34882169900-
dc.contributor.authorscopusid7103111891-
dc.description.lastpage233-
dc.description.firstpage223-
dc.relation.volume17-
dc.investigacionCiencias de la Saluden_US
dc.type2Artículoen_US
dc.identifier.wosWOS:000288223100079-
dc.contributor.daisngid1545065-
dc.contributor.daisngid4299213-
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dc.contributor.daisngid233847-
dc.contributor.daisngid1058194-
dc.contributor.daisngid685263-
dc.contributor.daisngid1047053-
dc.identifier.investigatorRIDF-5378-2016-
dc.identifier.investigatorRIDJ-6599-2017-
dc.identifier.investigatorRIDO-7108-2015-
dc.identifier.investigatorRIDNo ID-
dc.identifier.ulpgces
dc.description.sjr1,216
dc.description.jcr2,179
dc.description.sjrqQ1
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dc.description.scieSCIE
item.grantfulltextnone-
item.fulltextSin texto completo-
crisitem.author.deptGIR IUSA-ONEHEALTH 3: Histología y Patología Veterinaria y Forense (Terrestre y Marina)-
crisitem.author.deptIU de Sanidad Animal y Seguridad Alimentaria-
crisitem.author.deptDepartamento de Morfología-
crisitem.author.deptGIR Grupo de Investigación en Acuicultura-
crisitem.author.deptIU de Investigación en Acuicultura Sostenible y Ec-
crisitem.author.deptDepartamento de Biología-
crisitem.author.deptGIR Grupo de Investigación en Acuicultura-
crisitem.author.deptIU de Investigación en Acuicultura Sostenible y Ec-
crisitem.author.deptDepartamento de Patología Animal, Producción Animal, Bromatología y Tecnología de Los Alimentos-
crisitem.author.deptGIR Grupo de Investigación en Acuicultura-
crisitem.author.deptIU de Investigación en Acuicultura Sostenible y Ec-
crisitem.author.deptDepartamento de Biología-
crisitem.author.orcid0000-0002-2575-0997-
crisitem.author.orcid0000-0002-4358-2157-
crisitem.author.orcid0000-0003-3675-5205-
crisitem.author.orcid0000-0003-4297-210X-
crisitem.author.parentorgIU de Sanidad Animal y Seguridad Alimentaria-
crisitem.author.parentorgIU de Investigación en Acuicultura Sostenible y Ec-
crisitem.author.parentorgIU de Investigación en Acuicultura Sostenible y Ec-
crisitem.author.parentorgIU de Investigación en Acuicultura Sostenible y Ec-
crisitem.author.fullNameCaballero Cansino, María José-
crisitem.author.fullNameMontero Vítores, Daniel-
crisitem.author.fullNameGinés Ruiz, Rafael-
crisitem.author.fullNameIzquierdo López, María Soledad-
Colección:Artículos
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