Identificador persistente para citar o vincular este elemento: http://hdl.handle.net/10553/42636
Campo DC Valoridioma
dc.contributor.authorBallesteros Rodríguez, José Luisen_US
dc.contributor.authorDe Saa Pérez, Petraen_US
dc.date.accessioned2018-11-21T10:27:46Z-
dc.date.available2018-11-21T10:27:46Z-
dc.date.issued2012en_US
dc.identifier.issn0264-2069en_US
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10553/42636-
dc.description.abstractTraining plays a basic role in restaurants' success by improving the service quality provided by employees. The aim of this paper is to analyse how contextual factors, such as supervisors' support, resources' availability, opportunity to use training content, and organisational learning culture, influence training success. To that end, an empirical study was conducted on 137 restaurants. Results show that training success depends on the trainee's opportunities to use training content. Those opportunities are influenced by the resources' availability, as well as by the supervisors' support. The organisational learning culture influences training success through the resources' availability and supervisors' support.en_US
dc.languageengen_US
dc.publisher0264-2069
dc.relation.ispartofService Industries Journalen_US
dc.sourceService Industries Journal[ISSN 0264-2069],v. 32, p. 1265-1282en_US
dc.subject531104 Organización de recursos humanosen_US
dc.subject.otherRecursos humanosen_US
dc.subject.otherRestaurantesen_US
dc.subject.otherCanariasen_US
dc.titleThe influence of organisational context on training success in the restaurant industryen_US
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/Articlees
dc.typeArticlees
dc.identifier.doi10.1080/02642069.2010.531270
dc.identifier.scopus84860183176-
dc.identifier.isi000303233300004
dc.contributor.authorscopusid57213668794
dc.contributor.authorscopusid55194259500
dc.contributor.authorscopusid13611423200
dc.description.lastpage1282-
dc.description.firstpage1265-
dc.relation.volume32-
dc.investigacionCiencias Sociales y Jurídicasen_US
dc.type2Artículoen_US
dc.contributor.daisngid29317444
dc.contributor.daisngid2046169
dc.contributor.wosstandardWOS:Ballesteros, JL
dc.contributor.wosstandardWOS:De Saa, P
dc.date.coverdateJunio 2012
dc.identifier.ulpgces
dc.description.sjr0,391
dc.description.jcr1,017
dc.description.sjrqQ2
dc.description.jcrqQ3
dc.description.ssciSSCI
item.grantfulltextnone-
item.fulltextSin texto completo-
crisitem.author.deptGIR IDeTIC: División de Organizaciones, personas y conocimiento-
crisitem.author.deptIU para el Desarrollo Tecnológico y la Innovación-
crisitem.author.deptDepartamento de Economía y Dirección de Empresas-
crisitem.author.deptGIR IDeTIC: División de Organizaciones, personas y conocimiento-
crisitem.author.deptIU para el Desarrollo Tecnológico y la Innovación-
crisitem.author.deptDepartamento de Economía y Dirección de Empresas-
crisitem.author.orcid0000-0002-3934-2679-
crisitem.author.orcid0000-0002-3945-5454-
crisitem.author.parentorgIU para el Desarrollo Tecnológico y la Innovación-
crisitem.author.parentorgIU para el Desarrollo Tecnológico y la Innovación-
crisitem.author.fullNameBallesteros Rodríguez, José Luis-
crisitem.author.fullNameDe Saa Pérez, Petra-
Colección:Artículos
Vista resumida

Google ScholarTM

Verifica

Altmetric


Comparte



Exporta metadatos



Los elementos en ULPGC accedaCRIS están protegidos por derechos de autor con todos los derechos reservados, a menos que se indique lo contrario.