Identificador persistente para citar o vincular este elemento: http://hdl.handle.net/10553/40285
Campo DC Valoridioma
dc.contributor.authorClavel, M.en_US
dc.contributor.authorFernández Ortiz, Rubénen_US
dc.contributor.authorArteaga-Ortiz, Jesúsen_US
dc.contributor.authorValencia, H.en_US
dc.date.accessioned2018-06-11T07:26:50Z-
dc.date.available2018-06-11T07:26:50Z-
dc.date.issued2017en_US
dc.identifier.issn1751-6757en_US
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10553/40285-
dc.description.abstractThis research applies business resource theory to explain the internationalisation process of companies in the wine sector of Spain. Tangible, technological, and human resources, and market positioning of the company can determine the wineries' choice of internationalisation strategy and foreign market selection. Our findings identify company resources and capabilities that are more likely to speed up or delay the internationalisation process. We found that technological resources tend to accelerate the rate of internationalisation the most, whereas intangible resources of the company tend to determine a slower paced, more gradual internationalisation process. Moreover, we apply the internationalisation priority index (IPI) to explain foreign-country choices and howthe gradual ormoderate pace ofthe internationalisation process develops.en_US
dc.languageengen_US
dc.relation.ispartofEuropean Journal of International Managementen_US
dc.sourceEuropean Journal of International Management[ISSN 1751-6757],v. 11, p. 19-41en_US
dc.subject5311 Organización y dirección de empresasen_US
dc.subject.otherForeign market selectionen_US
dc.subject.otherInternational priority indexen_US
dc.subject.otherInternationalisationen_US
dc.subject.otherResource-based viewen_US
dc.subject.otherRBVen_US
dc.titleA resource-based analysis of the internationalisation process of Spanish wineriesen_US
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/Articlees
dc.typeArticlees
dc.identifier.doi10.1504/EJIM.2017.081249
dc.identifier.scopus85008625172
dc.identifier.isi000397255600002
dc.contributor.authorscopusid56705382100
dc.contributor.authorscopusid6507872430
dc.contributor.authorscopusid15058807300
dc.contributor.authorscopusid57212468293
dc.description.lastpage41-
dc.identifier.issue1-
dc.description.firstpage19-
dc.relation.volume11-
dc.investigacionCiencias Sociales y Jurídicasen_US
dc.type2Artículoen_US
dc.contributor.daisngid6143493
dc.contributor.daisngid3292647
dc.contributor.daisngid4651335
dc.contributor.daisngid28731078
dc.contributor.wosstandardWOS:Clavel, M
dc.contributor.wosstandardWOS:Fernandez-Ortiz, R
dc.contributor.wosstandardWOS:Arteaga-Ortiz, J
dc.contributor.wosstandardWOS:Valencia, H
dc.date.coverdateEnero 2017
dc.identifier.ulpgces
dc.description.sjr0,3
dc.description.jcr0,672
dc.description.sjrqQ2
dc.description.jcrqQ4
dc.description.ssciSSCI
item.grantfulltextnone-
item.fulltextSin texto completo-
crisitem.author.deptGIR IUCES: Centro de Innovación para la Empresa, el Turismo, la Internacionalización y la Sostenibilidad-
crisitem.author.deptIU de Cibernética, Empresa y Sociedad (IUCES)-
crisitem.author.deptDepartamento de Economía y Dirección de Empresas-
crisitem.author.parentorgIU de Cibernética, Empresa y Sociedad (IUCES)-
crisitem.author.fullNameArteaga Ortiz, Jesús-
Colección:Artículos
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