Identificador persistente para citar o vincular este elemento: http://hdl.handle.net/10553/126958
Campo DC Valoridioma
dc.contributor.authorLuján García, Carmen Isabelen_US
dc.date.accessioned2023-09-25T16:03:46Z-
dc.date.available2023-09-25T16:03:46Z-
dc.date.issued2023en_US
dc.identifier.issn0214-9141en_US
dc.identifier.otherScopus-
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10553/126958-
dc.description.abstractThe growing tendency to develop a self-awareness about the need to consume healthier food and have healthier habits of life has increased the presence of anglicisms that designate new concepts. It is well known that English has gained a prominent position, due to its role of international means of communication and due to the positive values such as prestige and modernity associated with this language. This study explores the growing use of English lexical items by Spanish online press. It also examines the inclusion of a sample of food-related terms in Spanish reputable lexicography sources. Finally, the degree of knowledge and use of these English lexical items is examined by administering a survey to a sample of 130 Spanish university students. Findings suggest that English borrowings are quite extended among youngsters, but many of these anglicisms are more known than used by participants. To conclude, English is inevitably gaining ground to other foreign languages, traditionally associated with food and gastronomy, such as French.en_US
dc.description.abstractLa tendència creixent a l’hora de desenvolupar autoconsciència respecte al consum de menjar i d’estil de vida saludable, ha fet que incrementi la presència d’anglicismes que designen nous conceptes. És ben conegut que l’anglès ha guanyat una posició preeminent, a causa del seu paper internacional en la comunicació i als valors positius com el prestigi o la modernitat, que van associats a aquesta llengua. Aquest estudi explora el creixement de l’ús de terminologia i del lèxic anglès en la premsa digital espanyola. També examina la inclusió de mostres de vocabulari alimentari en les fonts lexicogràfiques. Finalment, el grau de coneixement i d’ús d’aquests termes del lèxic anglès és estudiat en unes enquestes fetes a partir d’una mostra de 130 estudiants de diferents universitats espanyoles. Trobem que els manlleus anglesos estan força estesos entre la joventut, però molts d’aquests anglicismes són més coneguts que utilitzats pels mateixos participants de l’estudi. En conclusió, inevitablement l’anglès està guanyant terreny a altres llengües estrangeres tradicionalment associades al menjar i la gastronomia, com és el cas del francès.en_US
dc.languageengen_US
dc.relation.ispartofSintagmaen_US
dc.sourceSintagma [ISSN 0214-9141], v. 35, p. 51-69en_US
dc.subject570510 Sociolingüísticaen_US
dc.subject.otherAnglicismsen_US
dc.subject.otherCultureen_US
dc.subject.otherFooden_US
dc.subject.otherLanguageen_US
dc.subject.otherSpanishen_US
dc.subject.otherMenjaren_US
dc.subject.otherLlenguaen_US
dc.subject.otherCulturaen_US
dc.subject.otherAnglicismesen_US
dc.subject.otherEspanyolen_US
dc.titleAnglicisms in Spanish gastronomy: New words for new eating habitsen_US
dc.title.alternativeAnglicismes en la gastronomia espanyola: Noves paraules per a nous hàbits alimentarisen_US
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/Articleen_US
dc.typeArticleen_US
dc.identifier.doi10.21001/sintagma.2023.35.04en_US
dc.identifier.scopus85171327383-
dc.contributor.orcidNO DATA-
dc.contributor.authorscopusid55237963700-
dc.identifier.eissn2013-6455-
dc.description.lastpage69en_US
dc.description.firstpage51en_US
dc.relation.volume35en_US
dc.investigacionArtes y Humanidadesen_US
dc.type2Artículoen_US
dc.utils.revisionen_US
dc.date.coverdateEnero 2023en_US
dc.identifier.ulpgcen_US
dc.contributor.buulpgcBU-HUMen_US
dc.description.sjrnan
dc.description.jcr0,3
dc.description.sjrq-
dc.description.jcrqQ4
dc.description.ahciAHCI
dc.description.ssciSSCI
dc.description.miaricds10,0
dc.description.erihplusERIH PLUS
item.grantfulltextopen-
item.fulltextCon texto completo-
crisitem.author.deptGIR Estudios sociolingüísticos y socioculturales-
crisitem.author.deptDepartamento de Filología Moderna, Traducción e Interpretación-
crisitem.author.orcid0000-0001-7050-777X-
crisitem.author.parentorgDepartamento de Filología Moderna, Traducción e Interpretación-
crisitem.author.fullNameLuján García, Carmen Isabel-
Colección:Artículos
Adobe PDF (210,8 kB)
Vista resumida

Google ScholarTM

Verifica

Altmetric


Comparte



Exporta metadatos



Los elementos en ULPGC accedaCRIS están protegidos por derechos de autor con todos los derechos reservados, a menos que se indique lo contrario.