Identificador persistente para citar o vincular este elemento: http://hdl.handle.net/10553/117554
Título: Determination of proteins in protein diets
Autores/as: Peña Cabrera, Yaiza Del Carmen
Director/a : Carrascosa Iruzubieta, Conrado Javier 
Clasificación UNESCO: 310906 Nutrición
330921 Alimentos proteínicos
Palabras clave: Food supplements
total protein
Kjeldahl Method
vegetable protein,
whey protein
Fecha de publicación: 2022
Resumen: Introduction: At present, protein supplements are the most widely used food supplements, especially in the world of sport. The lack of regulatory regulation means that a large proportion of these products make use of misleading advertising and data that does not comply with nutrition labelling, therefore, the need for accurate laboratory testing to establish their efficacy/safety profile for consumer welfare. Material and methods: Determination of total protein in 61 samples of protein powder supplements popular with consumers using the Kjedahlt method. Results: The results obtained show the discrepancy between laboratory determinations and the nutritional labelling of the various supplements. Conclusion: More than half of the samples (32) used in this study did not comply with the declared nutritional information. This highlights the need to achieve harmonisation and soundness of the regulations governing protein supplements in our country and at European level.
Departamento: Departamento de Patología Animal, Producción Animal, Bromatología y Tecnología de Los Alimentos
Facultad: Facultad de Veterinaria
Titulación: Grado en Veterinaria
URI: http://hdl.handle.net/10553/117554
Colección:Trabajo final de grado

En el caso de que no encuentre el documento puede ser debido a que el centro o las/os autoras/es no autorizan su publicación. Si tiene verdadero interés en el contenido del mismo, puede dirigirse al director/a o directores/as del trabajo cuyos datos encontrará más arriba.

Vista completa

Visitas

45
actualizado el 21-sep-2024

Google ScholarTM

Verifica


Comparte



Exporta metadatos



Los elementos en ULPGC accedaCRIS están protegidos por derechos de autor con todos los derechos reservados, a menos que se indique lo contrario.