Identificador persistente para citar o vincular este elemento: http://hdl.handle.net/10553/5944
Campo DC Valoridioma
dc.contributor.authorGarcía Romero, Josefaen_US
dc.contributor.authorIzquierdo, Marisolen_US
dc.contributor.authorGinés Ruiz, Rafaelen_US
dc.contributor.authorRobaina, L.en_US
dc.contributor.authorFernandez-Palacios, H.en_US
dc.contributor.authorKalinowski Herrera, Carmen Tatianaen_US
dc.contributor.authorCastro, P.en_US
dc.date.accessioned2011-07-26T02:31:00Z-
dc.date.accessioned2018-06-18T06:50:00Z-
dc.date.available2011-07-26T04:00:27Z-
dc.date.available2018-06-18T06:50:00Z-
dc.date.issued2009en_US
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10553/5944-
dc.description.abstractThe inclusion of two different crab meals in diets on fillet quality parameters was investigated in a six month growth trial with red porgy (Pagus pagrus). A high quality fish meal and fish oil diet was used as a control (Diet C). Fish meal protein in the control diet was replaced by increasing levels of protein from a river crab meal (Procamburus clarkii) (CR) and a marine crab meal (Chaceon affinis) (CM) at 10% and 20% each of them. The inclusion of both crab meals in diets, either at 10% and 20% substitution levels, did not affect the texture quality parameters of flesh except for the adhesiveness, where animal fed on CR20 showed the smallest value respect to those fed the Diet C. Compared to the control fish, a reduction of the fillet lipid oxidation indicated by the Tbars index was observed for fish fed both crab meal based diets, at the higher inclusion level (20%). Increasing dietary levels of the marine crab meal showed an increment of the monoenoicos, n-9 and oleic fatty acid content in the fillets. Results indicate that both crab meals used in present study are suitable as alternative ingredients for red porgy diets in terms of fish flesh quality.en_US
dc.formatapplication/pdfes
dc.languagespaen_US
dc.rightsby-nc-ndes
dc.sourceXII Congreso Nacional de Acuicultura, Madrid 24-26, Noviembre 2009en_US
dc.subject251092 Acuicultura marinaen_US
dc.subject310502 Pisciculturaen_US
dc.subject.otherBocinegroen_US
dc.subject.otherCría y exlotaciónen_US
dc.subject.otherPiensosen_US
dc.titleEfecto de la inclusión de harinas de cangrejo de diferente origen en piensos para bocinegro (Pagrus pagrus) sobre la textura, oxidación y composición del fileteen_US
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/conferenceobjecten_US
dc.typeConference posteren_US
dc.identifier.absysnet628946-
dc.investigacionCienciasen_US
dc.rights.accessrightsinfo:eu-repo/semantics/openAccesses
dc.type2Póster de congresosen_US
dc.utils.revisionen_US
dc.identifier.ulpgces
item.fulltextCon texto completo-
item.grantfulltextopen-
crisitem.author.deptGIR Grupo de Investigación en Acuicultura-
crisitem.author.deptIU de Investigación en Acuicultura Sostenible y Ec-
crisitem.author.deptDepartamento de Biología-
crisitem.author.deptGIR Grupo de Investigación en Acuicultura-
crisitem.author.deptIU de Investigación en Acuicultura Sostenible y Ec-
crisitem.author.deptDepartamento de Patología Animal, Producción Animal, Bromatología y Tecnología de Los Alimentos-
crisitem.author.deptGIR Grupo de Investigación en Acuicultura-
crisitem.author.deptIU de Investigación en Acuicultura Sostenible y Ec-
crisitem.author.deptDepartamento de Biología-
crisitem.author.orcid0000-0003-4297-210X-
crisitem.author.orcid0000-0003-3675-5205-
crisitem.author.orcid0000-0003-4857-6693-
crisitem.author.orcid0000-0003-1410-8154-
crisitem.author.parentorgIU de Investigación en Acuicultura Sostenible y Ec-
crisitem.author.parentorgIU de Investigación en Acuicultura Sostenible y Ec-
crisitem.author.parentorgIU de Investigación en Acuicultura Sostenible y Ec-
crisitem.author.fullNameIzquierdo López, María Soledad-
crisitem.author.fullNameGinés Ruiz, Rafael-
crisitem.author.fullNameRobaina Robaina, Lidia Esther-
crisitem.author.fullNameFernández Palacios, Hipólito-
Colección:Póster de congreso
miniatura
Poster Congreso Acuicultura (2009)
Adobe PDF (970,33 kB)
Vista resumida

Visitas

69
actualizado el 08-jul-2023

Descargas

111
actualizado el 08-jul-2023

Google ScholarTM

Verifica


Comparte



Exporta metadatos



Los elementos en ULPGC accedaCRIS están protegidos por derechos de autor con todos los derechos reservados, a menos que se indique lo contrario.