Identificador persistente para citar o vincular este elemento: http://hdl.handle.net/10553/44835
Título: Nutritional aspects and dietary recommendations in osteomized patients
Autores/as: Dapcich, Verónica
Serra Majem, Lluís 
Clasificación UNESCO: 32 Ciencias médicas
3206 Ciencias de la nutrición
Palabras clave: Osteomized patients
Dietary
Nutrition
Fecha de publicación: 2004
Publicación seriada: Revista Española de Nutrición Comunitaria 
Resumen: Despite the colon is not essential for nutrient absorption, it plays an important role in the fluid and electrolite balance in the body, which will be affected to a different extent after colectomy. The objectives of nutritional care in osteomized patients are to reduce fluid and electrolite losses, thus preventing dehydratation and hyponatremia, and on the other hand to reduce the total volume of faeces as well as increasing density and contributing to improve the quality of life of the patient. This paper describes main nutritional recommendations and dietary advice for osteomized patients.
URI: http://hdl.handle.net/10553/44835
ISSN: 1135-3074
Fuente: Revista Espanola de Nutricion Comunitaria [ISSN 1135-3074], v. 10, p. 82-86
Colección:Reseña
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actualizado el 23-mar-2024

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