Identificador persistente para citar o vincular este elemento: http://hdl.handle.net/10553/116970
Título: Study of Salmonella in ferrets fed with natural diet and/or animal feed
Autores/as: Díaz Falcón, Mónica
Director/a : Déniz Suárez, María Soraya 
Clasificación UNESCO: 310801 Bacterias
310406 Nutrición
Fecha de publicación: 2022
Resumen: This study focused on the evaluation of the presence of Salmonella spp. in ferret population of Gran Canaria. There were used for the study a total of 23 apparently healthy ferrets of which was taken into account the diet received in case there was a correlation. Ferret owners were surveyed to collect the necessary information on feeding, age and gender among other data. The fecal samples were processed by standard microbiological culture method following the ISO 6589 (2017), the results showed that no one from the 23 ferrets was positive for Salmonella spp. getting a prevalence of 0 in this study, regardless of the diet they had. On the other hand, bacterial growth was observed, whose results in the biochemical tests allow us to suspect from other bacteria.
Departamento: Departamento de Patología Animal, Producción Animal, Bromatología y Tecnología de Los Alimentos
Facultad: Facultad de Veterinaria
Titulación: Grado en Veterinaria
URI: http://hdl.handle.net/10553/116970
Colección:Trabajo final de grado

En el caso de que no encuentre el documento puede ser debido a que el centro o las/os autoras/es no autorizan su publicación. Si tiene verdadero interés en el contenido del mismo, puede dirigirse al director/a o directores/as del trabajo cuyos datos encontrará más arriba.

Vista completa

Visitas

22
actualizado el 15-jul-2023

Google ScholarTM

Verifica


Comparte



Exporta metadatos



Los elementos en ULPGC accedaCRIS están protegidos por derechos de autor con todos los derechos reservados, a menos que se indique lo contrario.