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http://hdl.handle.net/10553/11132
Título: | Astaxanthin determination in marine biological samples : an overview | Autores/as: | Darias Hernández, Tania | Director/a : | Sosa Ferrera, María Zoraida Torres Padrón, María Esther Robaina Robaina, Lidia Sosa Ferrera, María Zoraida Robaina, L. |
Clasificación UNESCO: | 2301 química analítica 251092 Acuicultura marina |
Fecha de publicación: | 2013 | Resumen: | Astaxanthin (AX) is a pigment that belongs to the family of the xanthophylls, the oxygenated derivatives of carotenoids whose synthesis in plants derives from lycopene. AX, which may not be synthesized de novo by animals, is one of the main pigments in marine ecosystems found in crustacean, and many fish species. In pelagic marine food webs, copepods are the main producers of AX, being also the principal components of Antarctic Krill pigment. Thus, in the aquaculture industry AX is present in feed formulations for salmonids and other farmed fish species, where represent an important cost of the feeds. | Descripción: | Máster en Oceanografía | Departamento: | Química | Facultad: | Facultad de Ciencias del Mar | Titulación: | Máster Universitario en Oceanografía | URI: | http://hdl.handle.net/10553/11132 | Derechos: | by-nc-nd |
Colección: | Trabajo final de máster |
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