| Issue Date | Title | Author(s) | Type | Preview |
| 1993 | Changing patterns of fat consumption in Spain | Serra-Majem, L. ; Ribas, L.; Lloveras, G.; Salleras, L. | Actas de congresos | |
| 1994 | Comparison of 2 methods of evaluation of food and nutrient intake: 24-hour recall and semiquantitative frequency questionnaire | Serra Majem, L. ; Morales, D.; Domingo, C.; Caubet, E.; Ribas, L., et al | Artículo | |
| 1994 | Criterios generales de elaboración y utilización de tablas y sistemas de datos de composición de los alimentos | Farran Codina, A.; Boatella Riera, J.; Serra Majem, L. ; Ribas, L.; Rafecas Martínez, M., et al | Reseña | |
| 1994 | Nutritional and food counseling | Serra Majem, L. ; Ribas, L.; Castell, C.; Arija, V.; Lloveras, G., et al | Reseña | |
| 1996 | Coffee drinking and blood cholesterol: a relationship or a confusion? | García-Closas, R.; Ribas, L.; Serra-Majem, L. | Comentario | |
| 1996 | The consumption of coffee and cholesterolemia: Relationship or confusion? | García Closas, R.; Ribas, L.; Serra-Majem, Lluis | Comentario | |
| 1997 | Determinants of the nutritional status of vitamin E in a nonsmoking Mediterranean population. Analysis of the effect of vitamin E intake, alcohol consumption and body mass index on the serum alpha-tocopherol concentration | Gascón-Vila, P.; Garcia-Closas, R.; Serra-Majem, L. ; Pastor, M. C.; Ribas, L., et al | Artículo | |
| 1998 | Situación actual de la endemia de bocio y del consumo de yodo en la población del Pirineo y de la comarca del Segrià de Lleida | Serna Arnaiz, M. C.; Serra Majem, Luis ; Gascó Eguiluz, E.; Muñoz Márquez, J.; Ribas, L., et al | Artículo | |
| 1998 | Estudio SUVIMAX (Francia): el papel de los antioxidantes en la prevención del cáncer y la enfermedad cardiovascular | Martínez, Clotilde Vázquez; Galán, Pilar; Preziosi, Paul; Ribas, L.; Serra Majem, Luis , et al | Artículo |  |
| 1999 | Fuentes Alimentarias de Vitaminas A, C, E y Beta-caroteno en una Población adulta Mediterránea | Gascón-Vila, P.; Ribas, L.; García-Closas, R.; Farrán Codina, A.; Serra-Majem, L. | Artículo | |
| 1999 | Population attitudes towards changing dietary habits and reliance on general practitioners in Spain | Serra-Majem, L. L. ; Calvo, J. R.; Male, M. L.; Ribas, L.; Lainez, P. | Actas de congresos | |
| 2000 | Dietary patterns in six European populations: Results from EURALIM, a collaborative European data harmonization and information campaign | Beer-Borst, S.; Hereberg, S.; Morabia, A.; Bernstein, M. S.; Galan, P., et al | Artículo | |
| 2000 | Obesity and other health determinants across europe: The EURALIM project | Beer-Borst, S.; McCrum, E.; Panico, S.; Pannozzo, F.; Preziosi, P., et al | Artículo | |
| 2001 | Influence of sociodemographic factors in the prevalence of obesity in Spain. The SEEDO'97 study | Aranceta, J.; Perez-Rodrigo, C.; Serra-Majem, L. ; Ribas, L.; Quiles-Izquierdo, J., et al | Artículo | |
| 2003 | Comparative analysis of nutrition data from national, household, and individual levels: Results from a WHO-CINDI collaborative project in Canada, Finland, Poland, and Spain | Serra-Majem, L. ; MacLean, D.; Ribas, L.; Brulé, D.; Sekula, W., et al | Artículo | |
| 2003 | Sociodemographic and lifestyle determinants of food patterns in Spanish children and adolescents: the enKid study | Aranceta, J.; Pérez-Rodrigo, C.; Ribas, L.; Serra Majem, Lluis | Actas de congresos | |
| 2003 | Food preferences of Spanish children and young people: the enKid study | Pérez-Rodrigo, C; Ribas, L.; Serra-Majem, Lluis ; Aranceta, J. | Actas de congresos | |
| 2003 | Mediterranean diet and health: Is all the secret in olive oil? | Serra-Majem, L. ; Ngo De La Cruz, J.; Ribas, L.; Salleras, L. | Actas de congresos | |
| 2003 | Olive oil and the Mediterranean diet: Beyond the rhetoric | Serra-Majem, Lluis ; Tur, J. A.; Ngo de la Cruz, J.; Ribas, L. | Actas de congresos |  |
| 2003 | Cyclamate intake and cylohexylamine excretion are not related to male fertility in humans | Serra-Majem, L. ; Bassas, L.; García-Glosas, R.; Ribas, L.; Inglés, C., et al | Artículo | |