Identificador persistente para citar o vincular este elemento: http://hdl.handle.net/10553/21150
Título: A high dietary glycemic index increases total mortality in a mediterranean population at high cardiovascular risk
Autores/as: Castro-Quesada, I.
Sánchez-Villegas, Almudena 
Estruch, Ramón
Salas-Salvadó, Jordi
Corella, Dolores
Schröder, H.
Álvarez-Pérez, J. 
Ruiz-López, M.D.
Artacho, R.
Ros, Emilio
Bullo, M.
Covas, María Isabel
Ruiz-Gutierrez, V.
Ruiz-Canela, Miguel
Buil-Cosiales, P.
Gómez-Gracia, Enrique
Lapetra, José
Pinto, Xavier
Arós, Fernando
Fiol, Miquel
Lamuela-Raventós, R.M.
Martínez-González, Miguel Ángel
Serra-Majem, Lluis 
Clasificación UNESCO: 3206 Ciencias de la nutrición
Palabras clave: Glycemic index
Mortality
Cardiovascular risk
Fecha de publicación: 2014
Publicación seriada: PLoS ONE 
Resumen: Different types of carbohydrates have diverse glycemic response, thus glycemic index (GI) and glycemic load (GL) are used to assess this variation. The impact of dietary GI and GL in all-cause mortality is unknown. The objective of this study was to estimate the association between dietary GI and GL and risk of all-cause mortality in the PREDIMED study.
URI: http://hdl.handle.net/10553/21150
DOI: 10.1371/journal.pone.0107968
Fuente: PLoS ONE [EISSN 1932-6203], v. 9 (9), (Septiembre 2014)
Derechos: by-nc-nd
Colección:Artículos
miniatura
Adobe PDF (281,93 kB)
Vista completa

Citas SCOPUSTM   

16
actualizado el 17-nov-2024

Citas de WEB OF SCIENCETM
Citations

14
actualizado el 17-nov-2024

Visitas

96
actualizado el 10-feb-2024

Descargas

136
actualizado el 10-feb-2024

Google ScholarTM

Verifica

Altmetric


Comparte



Exporta metadatos



Los elementos en ULPGC accedaCRIS están protegidos por derechos de autor con todos los derechos reservados, a menos que se indique lo contrario.