Identificador persistente para citar o vincular este elemento: http://hdl.handle.net/10553/73764
Campo DC Valoridioma
dc.contributor.authorBallesteros Rodríguez, José Luisen_US
dc.contributor.authorHernández López, Lidia Estheren_US
dc.contributor.authorÁlamo Vera, Francisca Rosaen_US
dc.contributor.authorDe Saa Pérez, Petraen_US
dc.date.accessioned2020-07-23T09:33:58Z-
dc.date.available2020-07-23T09:33:58Z-
dc.date.issued2022en_US
dc.identifier.issn1525-6480en_US
dc.identifier.otherScopus-
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10553/73764-
dc.description.abstractThis paper analyzes how the trainer’s effort to articulate the knowledge transmitted during the training sessions influences training success in restaurants. An empirical study was conducted using a sample of 114 managers and supervisors of multi-unit restaurant companies in the Canary Islands, and Structural equation modeling was used to test the proposed model. Results reveal that the trainer’s effort to articulate knowledge has a positive and significant influence on training success, and this effort increases when the knowledge transmitted is new and specific, but not when it is complex. Knowledge management theory is used to analyze training from another perspective.en_US
dc.languageengen_US
dc.relation.ispartofInternational Journal of Hospitality and Tourism Administrationen_US
dc.sourceInternational Journal of Hospitality and Tourism Administration[ISSN 1525-6480], v. 23(2), p. 365-390en_US
dc.subject531290 Economía sectorial: turismoen_US
dc.subject5311 Organización y dirección de empresasen_US
dc.subject.otherKnowledgeen_US
dc.subject.otherRestauranten_US
dc.subject.otherRecursos humanosen_US
dc.subject.otherGestión del conocimientoen_US
dc.titleTraining success in restaurants: The trainer’s effort to articulate knowledgeen_US
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/Articleen_US
dc.typeArticleen_US
dc.identifier.doi10.1080/15256480.2020.1769517en_US
dc.identifier.scopus85087033385-
dc.contributor.authorscopusid57213668794-
dc.contributor.authorscopusid55326066400-
dc.contributor.authorscopusid8609881800-
dc.contributor.authorscopusid13611423200-
dc.identifier.eissn1528-6499-
dc.investigacionCiencias Sociales y Jurídicasen_US
dc.type2Artículoen_US
dc.utils.revisionen_US
dc.identifier.ulpgcen_US
dc.contributor.buulpgcBU-ECOen_US
dc.description.sjr0,713
dc.description.sjrqQ2
dc.description.esciESCI
dc.description.miaricds9,9
item.fulltextSin texto completo-
item.grantfulltextnone-
crisitem.author.deptGIR IDeTIC: División de Organizaciones, personas y conocimiento-
crisitem.author.deptIU para el Desarrollo Tecnológico y la Innovación-
crisitem.author.deptDepartamento de Economía y Dirección de Empresas-
crisitem.author.deptDepartamento de Economía y Dirección de Empresas-
crisitem.author.deptGIR IDeTIC: División de Organizaciones, personas y conocimiento-
crisitem.author.deptIU para el Desarrollo Tecnológico y la Innovación-
crisitem.author.deptDepartamento de Economía y Dirección de Empresas-
crisitem.author.deptGIR IDeTIC: División de Organizaciones, personas y conocimiento-
crisitem.author.deptIU para el Desarrollo Tecnológico y la Innovación-
crisitem.author.deptDepartamento de Economía y Dirección de Empresas-
crisitem.author.orcid0000-0002-3934-2679-
crisitem.author.orcid0000-0001-8148-1253-
crisitem.author.orcid0000-0002-1015-9299-
crisitem.author.orcid0000-0002-3945-5454-
crisitem.author.parentorgIU para el Desarrollo Tecnológico y la Innovación-
crisitem.author.parentorgIU para el Desarrollo Tecnológico y la Innovación-
crisitem.author.parentorgIU para el Desarrollo Tecnológico y la Innovación-
crisitem.author.fullNameBallesteros Rodríguez, José Luis-
crisitem.author.fullNameHernández López, Lidia Esther-
crisitem.author.fullNameÁlamo Vera, Francisca Rosa-
crisitem.author.fullNameDe Saa Pérez, Petra-
Colección:Artículos
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