Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/10553/69483
Title: El asesoramiento científico educativo: un nuevo ámbito de mejora
Other Titles: The educational scientific advice: A new environment of improvement
Authors: Moya Otero, José 
UNESCO Clasification: 5802 Organización y planificación de la educación
Keywords: Investigación
Mejora
Asesoramiento
Research
Improvement, et al
Issue Date: 2008
Journal: Profesorado 
Abstract: Este artículo pone de manifiesto la necesidad de iniciar un tipo de asesoramiento a los centros educativos: el asesoramiento científico-educativo. La finalidad de este tipo de asesoramiento será doble: (i) facilitar la realización de proyectos de investigación en los centros educativos y (ii) promover la mejora de la educación a través de la construcción de prácticas educativas científicamente fundamentadas. El artículo presenta una experiencia de asesoramiento de este tipo que tuvo lugar en Canarias y presenta algunas de las soluciones ejemplares surgidas en el transcurso de esta experiencia.
This article highlights the need to initiate a type of advice to schools: the scientificeducational advice. The purpose of this type of advice will be double: (i) facilitate research projects in schools and (ii) to promote the improvement of education through the construction of scientific based practices. The article presents an advisory experience of this type took place in the Canaries and presents some of the exemplary solutions encountered in the course of this experience.
URI: http://hdl.handle.net/10553/69483
ISSN: 1138-414X
Source: Profesorado: Revista de curriculum y formación del profesorado [ISSN 1138-414X],v. 12 (1), p. 23
URL: http://dialnet.unirioja.es/servlet/articulo?codigo=2741678
Appears in Collections:Artículos
Thumbnail
Adobe PDF (106,38 kB)
Show full item record

Page view(s)

9
checked on May 10, 2021

Download(s)

4
checked on May 10, 2021

Google ScholarTM

Check


Share



Export metadata



Items in accedaCRIS are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.