Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/10553/4280
Title: Selección del alimento en la hormiga argentina, Linepithema humile (Mayr, 1868) Hymenoptera, Formicidae)
Authors: Valles-Ibáñez, Guillem de
UNESCO Clasification: 240115 Zoología general
2408 Etología
Keywords: Hormiga argentina
Linepithema humile
Alimentación
Carbohidratos
Proteínas
Argentine ant
Linepithema humile
Alimentation
Carbohydrates
Proteins
Issue Date: 2009
Journal: Anales Universitarios de Etología
Abstract: La hormiga argentina Linepithema humile cambia la composición relativa de carbohidratos y proteínas en su dieta en función de la estación del año. Se\ndemuestra cómo en Gran Canaria, durante el nvierno, las obreras prefieren los alimentos ricos en carbohidratos frente a alimentos ricos en proteínas o mixtos. ABSTRACT The Argentine ant Linepithema humile changes the relative composition of carbohydrates and proteins in its diet in function of the year season. It is shown how in Gran Canaria worker ants prefer to feed on rich carbohydrate items during the winter.
Description: Asignatura: Etología de los recursos pesqueros (Licenciatura Ciencias del Mar)
URI: http://hdl.handle.net/10553/4280
ISSN: 1989-0850
Source: Anales Universitarios de Etología, v.3
Appears in Collections:Artículos
Thumbnail
Adobe PDF (1,08 MB)
Show full item record

Page view(s)

1
checked on Apr 4, 2020

Download(s)

1
checked on Apr 4, 2020

Google ScholarTM

Check


Share



Export metadata



Items in accedaCRIS are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.